pressrelease

​Swecon tar nya steg mot framtiden

16 apr. 2020

Swecons bolag har haft en kontinuerlig och lång period av betydande tillväxt och stark utveckling. De flesta resultatindikatorerna ligger på rekordnivåer.

Anläggningsbranschen kommer över tid att förändras mot bakgrund av det teknologiska skiftet till uppkopplade, elektrifierade och autonoma maskiner. Våra kunders krav på tjänster och erbjudanden kommer också att förändras.


Ny nyckelfunktion

För att fortsätta driva Swecons ledande position och utveckla nya sätt att arbeta, införs en ny nyckelfunktion – Director Marketing & Business Strategy – inom Swecongruppen. Huvudansvaret för funktionen blir att positionera Swecons varumärke och utveckla en framtida affärsstrategi i relation till den teknologiska utvecklingen och förändrade kundkrav.

Christer Söderberg, 57 år, kommer leda den nya funktionen. Christer har arbetat 15 år i Swecon, först som Marknadschef och de senaste nio åren som vd för det svenska bolaget. Under hans ledning har marknadspositionen stärkts, vidare har lönsamheten, medarbetar- och kundnöjdheten stadigt ökat.

– Det har varit en fantastisk resa hittills och jag är verkligen tacksam över att fortsätta vara en del av Sweconteamet, med all passion och stolthet som följer med. Att med min erfarenhet och branschkunskap få vidareutveckla Swecons kunderbjudande och stärka positionen som drivande och ledande på Swecons marknader, är något jag verkligen ser fram emot, säger Christer.


Ny vd för Swecon i Sverige

42-årige Joakim Arndorw har utsetts till ny vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB. Han har de fyra senaste åren varit bolagets Affärschef för service och reservdelar och framgångsrikt bidragit till Swecons utveckling i Sverige.

– Jag är motiverad och mycket glad över att få möjligheten att leda Swecon Anläggningsmaskiner framöver. Tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare kommer mitt mål vara att hålla i utvecklingen av Swecon för att stärka vår marknadsledande position och att fortsätta ha nöjda och lönsamma kunder, säger Joakim.

Håkan Pettersson, SVP och chef Swecon:

– Jag är glad att meddela dessa viktiga och planerade förändringar inom Swecon. Skapandet av den nya funktionen, med fokus på nya affärsmodeller, kommer vara av största vikt för Swecon. Jag är väldigt nöjd med att Christer tar den här rollen. Hans långa branscherfarenhet, både nationellt och internationellt, är mycket värdefulla. Även fortsättningsvis kommer Christer att rapportera till mig.

– Med Joakim Arndorw som ny vd och Christers efterträdare säkerställer vi kontinuiteten inom Swecon, samtidigt som vi fortsätter att driva och utveckla Swecon mot framtiden. Jag önskar både Christer och Joakim ett stort lycka till i deras nya roller

Förändringarna träder i kraft den 20 april 2020.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462