pressrelease

Volvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighet

05 nov 2020

Den här nya 5-tons kompaktgrävaren kombinerar kvalitet, tillförlitlighet och innovation för enastående smidighet och användarvänlighet. Ett perfekt tillskott till varje maskinpark.


Hög hållbarhet och låg driftskostnad

Som maskinägare vill du ha en maskin som presterar som ny månad efter månad – och ECR50 gör precis det. Zero-tail-svängradien möjliggör åtkomst och arbete på trånga platser, samtidigt som risken för maskinskador minskar. Dessutom säkerställer den specialutformade bomsvängningen att svängstolpen och cylindern hålls inom spårbredden vid grävning längs hinder. Förstärkt grävaggregat, undervagn och huvar bidrar till ännu större hållbarhet. Med ett smörjintervall på 50 timmar, motorhuv med vid öppningsvinkel samt lättåtkomliga servicepunkter är dessa maskiner enkla att sköta. Tack vare den automatiska motoravstängningen registreras inte timmar när inget arbete utförs, vilket ger lägre underhållskostnader samtidigt som andrahandsvärdet gynnas. Sist men inte minst ger det patenterade flerfunktionella hydrauloljefiltret enastående skydd för hydraulsystemet.


Naturligt intuitiv

Har du flera förare som använder en maskin, så vill du att den ska vara lätt att använda. Reglagen i ECR50 är smidigt utplacerade, med ett jogghjul av biltyp och en 5-tums färgdisplay som gör det enkelt bläddra i menyerna.Tack vare de proportionella fingertoppsreglagen, stora körpedalerna och den automatiska körningen i två hastigheter lär sig alla förare maskinen snabbt. Till och med att byta redskap är okomplicerat tack vare det hydrauliska redskapsfästet och de stegvisa anvisningarna på skärmen. I nya ECR50 kan du med några enkla steg förprogrammera hjälphydraulikinställningarna så att de passar jobbet. Du kan sedan välja om förarna ska använda de fördefinierade inställningarna, eller lämna möjligheten öppen för dem att göra hydrauljusteringar från hytten.


I samma liga som de större maskinerna

Trots sina slanka proportioner är nya ECR50 en fullfjädrad 5-tonsmaskin som klarar tuffa arbetsuppgifter galant. Enastående stabilitet och hydraulkraft bidrar till grävprestanda, lyftkapacitet och dragkraft utan motstycke.


För att matcha specifika preferenser och applikationer kan maskinen specialanpassas med en mängd redskap och extrautrustning, inklusive fabriksmonterad tiltrotator, grönt varningsljus – som blinkar när säkerhetsbältet är ordentligt fastspänt – extra motvikt, extra timmätare med mera. I likhet med andra Volvogrävare är ECR50 mer än 93 % återvinningsbar och kompatibel för användning med biohydrauloljor – vilket vittnar om Volvo CE:s strävan efter en cirkulär ekonomi.


Nyckelspecifikationer - Volvo ECR50

Motor D2.4H
Bruttoeffekt, kW/hk 31,2/41,8
Nettoeffekt, kW/hk 30,7/41,2
...vid varvtal, varv/min 2 200
Maskinvikt, kg 5 050
Skopvolym, m3 0,114
Körhastighet låg/hög, km/h 2,7/4,4
Svänghastighet, varv/min 8,5
Brytkraft, kN 36,2
Skaftets brytkraft, kN 25,9
Totalbred, mm 2 000
Totallängd, mm 5 198
Hydraulpumpens maxflöde, l/min 120
Bomsvängvinkel, vänster/höger 75/55

Specifikationer i oktober 2020, med reservation för fel och ändringar.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462