pressrelease

Förflytta mer till lägre kostnad med uppdaterade EC250E och EC300E från Volvo

15 feb 2021

De nya bandgrävarna EC250E och EC300E från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är kraftfulla maskiner som väger 26–31,5 respektive 30,2–36,8 ton. Dessa förbättrade maskiner är fullspäckade med den senaste tekniken, nya och beprövade funktioner, och kan även levereras med ändamålsenliga redskap, så att du kan förflytta mer men betala mindre. Dessa tåliga grävmaskiner från Volvo är säkra, komfortabla och tillförlitliga lagspelare i maskinparken.


Mer, mer, mer

De uppdaterade modellerna har upp till 10 % bättre bränsleeffektivitet tack vare en kombination av funktioner som inkluderar mer intelligent elektrohydraulik, det klassiska ECO-läget och valbara arbetslägen – och inte minst den nya D8M Volvo-motorn. Den här uppgraderade motorn sänker varvtalet från 1 800 till 1 600 medan effekten ökas med 5 %. EC300E har även en 700 kg tyngre motvikt, vilket ger ännu bättre stabilitet och 5 % högre lyftkapacitet. Lägg till det att EC300E har en ökad produktivitet med 5 %. Dessutom har båda maskinerna bättre prestanda tack vare de nya prioritetsfunktionerna – som förbättrar manövrerbarheten genom att låta föraren prioritera en funktion, antingen bom/svängning eller bom/körning, eller reglering av bomsänkningens hastighet – som är justerbar, vilket är idealiskt för precisionsuppgifter.

Föraren gynnas av snabbare responstider – tack vare elektriska manöverspakar och körpedaler. Ytterligare hjälp i arbetet fås av Dig Assist (tillval) via den 10-tums Volvo Co-Pilot-surfplattan i hytten. Dig Assist inkluderar vågsystemet (OBW), 2D-, In-Field Design- och som tillval Topcon 3D MC-appen. Samtidigt gör Volvo Active Control (tillval) grävningen noggrannare genom automatiska bom- och skoprörelser, så att jobb kan utföras upp till 45 % snabbare. Föraren kan dessutom enkelt ställa in svängstaket, höjdgränser och djupgränser för att undvika kontakt med hinder på sidorna, hinder ovanför maskinen som till exempel kraftledningar, och underjordiska faror som rör och kablar.


Komfort och säkerhet

Säkerheten har alltid högsta prioritet i utvecklingen av Volvomaskiner. Välkända funktioner, som de smidiga åtkomstpunkterna, fastbultade halkskydd, ledstängerna med hög synlighet samt den rymliga, ergonomiska och tysta hytten Volvo Care Cab, garanterar högsta möjliga komfort och säkerhet för föraren. Föraren kan komma åt överbyggnaden tryggt och säkert tack vare den nya åtkomsten med trepunktsgrepp på höger sida. Dessutom ger kameror bak och på sidorna och valbara 360-graders Volvo Smart View säkrare maskinrotation, i synnerhet vid arbete på trånga platser.

Förarens komfort är alltid en prioritet. Volvo har ökat komforten med hjälp av ny teknik som får bom och skaft att starta och stoppa mjukt, vilket minskar maskinstötarna, medan Comfort Drive Control minskar tröttheten eftersom föraren kan förflytta maskinen med manöverspaksrullarna i stället för pedalerna. Att göra sig redo för arbetsdagen har aldrig varit lättare, med anpassningsbara inställningar och ny funktionalitet med en lång tryckning på manöverspaken så att föraren kan ställa in ytterligare en snabbfunktion.


Lätt att fästa sig vid

Kvalitetsredskap från Volvo innebär att du kan få ut mesta möjliga av maskinen. Inget jobb är det andra likt, men med ändamålsenliga redskap – som skopor, hydraulhammare med mera – har du alltid den perfekta lösningen till hands. Med det nya hydrauliska redskapsfästet Steelwrist® Auto Connect kan du enkelt ansluta hydraulredskap utan att lämna hyttens komfort. Det fabriksmonterade förberedelsesystemet Smart Connect gör att du kan styra både grävmaskinen och tiltrotatorn med de ursprungliga manöverspakarna medan information visas på huvuddisplayen. Dig Assist är nu kompatibelt med Steelwrist®-, Engcon®-, Rototilt®-, SMP®- och OilQuick®-tiltrotatorer tack vare det nya Smart Connect-interfacet.

Smidigt underhåll

Den nya D8M Volvo-motorn bygger på generationer av beprövad motorteknik från Volvo för att ge oslagbar tillförlitlighet. Servicekraven har även minskats med automatisk motorregenerering och uppdaterad hydraulik som förenklar tillvaron. Det nya hydraulsystemet har färre slangar, vilket minskar behovet av kopplingar och ökar tillförlitligheten. Tidsåtgången och underhållskostnaderna har minskats ännu mer eftersom bytesintervallen för motorolja och filter har fördubblats till 1 000 timmar. Och när urea behöver fyllas på gör det nya stänkskyddet att påfyllningen går snabbare och enklare – med mindre risk för spill och därmed korrosion.

Även de mest krävande arbetsplatserna är en lätt match för EC300E och EC250E. Båda har robusta undervagnar med förstärkta bandramar, kedjelänkar och underrullar. Styrkan och tåligheten gynnas dessutom av ett förstärkt lyftarmssystem, ett valbart förstärkt undre skydd för överbyggnaden och enkelt utbytbara fastbultade slitplattor.


Öka vinsterna med hela paketet

Volvo CE:s olika tjänster är oumbärliga för att säkerställa maskinens prestanda och lönsamhet på lång sikt. Förarutbildningar hjälper dig att frigöra hela kapaciteten hos Volvomaskinerna, medan lättlästa rapporter – skapade med CareTrack-telematiksystemet – hjälper dig som ägare att hålla koll på produktivitet, bränsleeffektivitet och maskinernas skick. Och till sist, glöm inte att det bara är genom att använda originaldelar från Volvo som investeringen i maskinen kan skyddas, maskinens livslängd förlängas och långvariga prestanda garanteras.

Med bättre bränsleeffektivitet, snabbare cykeltider och en hel uppsättning funktioner som förbättrar förarens kontroll och prestanda bidrar nya och förbättrade EC300E och EC250E till att sänka verksamhetskostnaderna.


mySwecon ger dig full kontroll

För Sweconkunden finns även den kostnadsfria webbappen mySwecon som ger dig full överblick över ditt maskinägande på din mobiltelefon, surfplatta eller dator. I vårt digitala verktyg har vi samlat alla de tjänster som kunden behöver för att göra vardagen enklare – allt med stöd av de inbyggda systemen som finns i Volvos maskiner och hos Swecon.

Nyckelspecifikationer 

Modell   EC250E EC300E
Maskinvikt kg 26 010 - 31 650 30 210 - 36 850
Bruttoeffekt kW 168 189
  hk 225 253
...vid varvtal varv/min 1 600 1 600
Skopvolym m3 0,56 - 1,76 0,52 - 2,06
Lyftkapacitet längs larv kg 10 050 11 460
...vid räckvidd/höjd m 6/1,5 6/1,5
Max. räckvidd mm 10 340 10 710
Max. grävdjup mm 7 060 7 340
Brytkraft, SAE J1179 (normal) kN 145 165
Brytkraft, SAE J1179 (boost) kN 157 179
Rivkraft, SAE J1179 (normal) kN 114 133
Rivkraft, SAE J1179 (ökning) kN 124 144
Totalbredd  mm 3 190 3 190
Bakre svängradie mm 3 075 3 120

Med reservation för skrivfel och ändringar i specifikationerna.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462