pressrelease

Integrering av Topcon 3D-MC med Volvo Active Control höjer ribban inom grävprecision

13 okt 2021

Finplanering med samma jämna resultat dag ut och dag in kommer alltid att vara en uppgift för skickliga förare, men det finns verktyg som förbättrar prestanda och strömlinjeformar processen. Volvo Active Control hjälper förare på alla kompetensnivåer genom att automatisera grävprocessen, och tack vare integreringen med Topcon 3D-MC, en marknadsledare inom positioneringssystem, kommer en uppsjö nya och mer komplexa projekt vara möjliga att ta sig an.

Sömlös integrering


Topcons lättanvända mjukvara är helt integrerad med Volvo Active Control-menyerna, så att förarna snabbt kan anpassa hur de vill att automatiken ska fungera. Oavsett om det handlar om dikesgrävning, släntning eller att skapa platsprofiler, så hjälper partnerskapet mellan Topcon 3D-MC och Volvo Active Control förarna att åstadkomma perfekta resultat, snabbt och effektivt, gång efter gång.

Bättre sikt och kontroll


3D-mjukvara är det idealiska valet för komplexa och större infrastrukturprojekt, eftersom det ger mer detaljerade, realistiska visualiseringar samt bidrar till att förbättra effektiviteten och minska kostsamma fel. De senaste uppdateringarna av Topcon 3D-MC för Volvo inkluderar trådlös åtkomst till Sitelink3D, stöd för LandXML-filer, ett förnyat användargränssnitt och en fjärrsupportfunktion.

Effektivitets- och nogrannhetsfördelar

Den senaste versionen av Volvo Active Control-mjukvaran stödjer en automatisk tiltfunktion för tiltskopor och Steelwrist-tiltrotatorer, såväl som en return-to-dig-funktion kallad Bucket Recall och automatisk bakåtplanering. Det här steer-by-wire-maskinstyrsystemet, som först lanserades 2019, vägleder föraren genom funktionerna för att automatisera grävprocessen, vilket ger perfekta resultat upp till 45 % snabbare än vid traditionell planering.

När paketet för rörelsegränser används kan föraren automatiskt stoppa svängrörelsen i en inställd vinkel, vilket underlättar vid grävning och lastbilslastning. Och vid arbete på trånga platser kan föraren förinställa bommens och skopans höjd och sväng för att undvika hinder på sidorna eller ovanför.

Tillämpliga modeller

För Volvokunder i Sverige är Volvo Active Control för närvarande tillgängligt för Volvos bandgrävare EC220E, EC250E, EC300E och EC350E. Systemet kommer att bli tillgängligt för fler modeller under 2022.

Som ett helt integrerat och fabriksmonterat Volvosystem stöds alla Volvo Active Controls komponenter, hårdvara och mjukvara av Swecon - den rikstäckande och auktoriserade svenska Volvoåterförsäljaren.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462