pressrelease

Volvo CE bidrar till en hållbar framtid med det största utbudet av elmaskiner

14 okt. 2021

Återigen visar Volvo CE att hållbara lösningar inte bara är ett löfte för morgondagen, utan en verklig innovation idag. Volvo CE:s växande sortiment av elektriska maskiner ger kunderna en renare, tystare och bekvämare arbetsmiljö - men nu med ett ännu bredare utbud.

Dessa innovationer är nästa steg i Volvo CE:S ambition att nå netto noll utsläpp av växthusgaser år 2040 – tillsammans med utveckling av lösningar baserade på bränslecellsteknologi och mer hållbara förbränningsmotorer med reducerade emissioner – och är en del av Volvokoncernens mål att sälja minst 35 % elektriska produkter år 2030.

Melker Jernberg, vd för Volvo CE, säger: ”Vi är stolta över att vara ledande i branschens kamp mot klimatförändringar, och vara den tillverkare som har världens största utbud av eldrivna maskiner. Vi tillhandahåller inte bara verkliga lösningar för ett mer hållbart sätt att arbeta, utan stärker även våra kunders verksamhet genom att erbjuda valmöjligheter som tillgodoser deras behov på bästa sätt”.

Beprövad historia, elektrisk framtid

De nya elmaskinerna går nu att boka online

Den eldrivna kompakthjullastaren L20 Electric samt de eldrivna minigrävarna EC18 Electric och ECR18 Electric ansluter sig nu till de redan lanserade L25 Electric och ECR25 Electric. De två befintliga modellerna är etablerade på marknaden och levererar kraft och prestanda som är skonsammare för miljön. De tre senaste modellerna representerar de senaste tillskotten i Volvo CE:s för branschen unika åtagande att överföra sitt sortiment av kompakta hjullastare och minigrävare till eldrift samt upphöra med utvecklingen av nya dieselvarianter.

L20 Electric är ett beprövat koncept som baseras på den större modellen L25 Electric. Den har en nyttolast på 1,8 ton och lyftarmsystem av parallelltyp som ger utmärkt sikt över det redskap som används, enastående lyfthöjd samt 100 % parallella rörelser, vilket gör den perfekt även för gaffelapplikationer. Elmaskinen, som beräknas kunna tillhandahålla upp till sex timmars arbete per laddning, kan fås med två olika batteripaket (33 kWh eller 40 kWh) och minskar underhållet med 30 %. Utöver de mer vilsamma arbetsförhållandena, eftersom den är nästan helt tyst, förbättras även komforten tack vare den nya automatiska parkeringsbromsen med motlutsfunktion och olika anpassningsbara arbetslägen.

Den korta men tuffa 1,8-tons ECR18 Electric ger samma klassledande stabilitet och förarupplevelse som kunderna väntar sig av den dieseldrivna motsvarigheten, men med låg ljudnivå, låga vibrationer och mer responsiv hydraulik tack vare det omedelbara vridmomentet. Med uppskattningsvis fyra timmars aktivt arbete per laddning, beroende på miljö och arbetsuppgift, har ECR18 Electric även nytta av en ytterst kort svängradie, vilket är perfekt för trånga platser. Den har byggts med slitstyrka i åtanke – från motvikten med hög profil, till stålpaneler runt om och slangar dragna inuti bommen.

Den smidiga EC18 Electric är lätt att använda och transportera och erbjuder kunderna en kostnadseffektiv kompakt grävmaskin som fungerar i 1,8 ton applikationer. Den ställbara undervagnen kan skjutas in till mindre än 1 meter och skjutas ut upp till 1,35 meter, så att den tar sig fram på riktigt trånga platser, medan maskinens konstruktion säkerställer att det högra ramhörnet, svängstolpen och cylindern håller sig inom bandbredden, vilket ger utmärkt sikt och minskar risken för maskinskador under arbete längs hinder. Utöver ergonomiska reglage, en rymlig hytt med värme och en rad anpassningsbara inställningar.

Alla tre maskinerna har en integrerad inbyggd laddare som gör att de kan ladda från 0 till 100 % på mindre än sex timmar. Med en inbyggd snabbladdare som tillval, fulladdas L20 Electric på mindre än två timmar, medan ECR18 Electric och EC18 Electric laddas upp till 80 % på en timme och en kvart. För att få en så exakt bild som möjligt kan Volvoåterförsäljaren Swecon beräkna den förväntade driftstiden och optimala laddningslösningen baserat på kundernas aktiviteter. Med alla dessa maskiner kan kunderna arbeta i bullerkänsliga områden och utanför vanliga arbetstider, såväl som i projekt med låga koldioxidutsläpp samt inomhus, utan att behöva investera i kostsamma rökutsugningssystem.

Bokningsverktyg online

Precis som med de första eldrivna modellerna som presenterades 2019 och lanserades på marknaden 2020 har Volvo CE nu ett bokningsverktyg för kunderna att beställa en av dessa tre nya maskiner, tillgängliga i 12 europeiska länder innan de expanderar till andra marknader.

Kunder som gör en bokning online senast den 31 december 2021 får en extra gåva – vid beställning av L20 Electric en kostnadsfri Volvoskopa och vid beställning av antingen ECR18 Electric eller EC18 Electric två kostnadsfria Volvoskopor.

Till alla som önskar beställa någon av dessa eldriva maskiner – och därigenom bidra till en bättre morgondag – är välkomna att besöka www.swecon.se/elmaskiner

Volvo och Swecon bidrar till en hållbar framtid med det största utbudet av eldrivna maskiner.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462