pressrelease

CE Dealer Team räddade poäng från utmanande VM-helg i Riga

05 sep. 2022

Den nordiska duon stod inför förändrade väderförhållanden, incidenter och tekniska utmaningar, men kämpade igenom helgen för att slutligen rädda värdefulla poäng i rallycross-VM.

Under lördagen säkrade Niclas Grönholm en heatseger och tog sig till finalen, innan ett elproblem orsakat av en tuff påkörning av en konkurrent satte stopp för hans förhoppningar om en topplacering.

Finländaren lyckades ta sig till finalen även på söndagen och slutade femma.

"Den här helgen har varit svår överlag då vi kämpade lite med tempot och stötte på några problem. Men jag skulle ändå säga att känslan var bättre än i Norge och vi lärde oss mycket under vad som har varit en lärorik helg. Vi har en tydlig vision om vad vi ska prova härnäst i Portugal, säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson, den enda kvinnliga föraren i toppskiktet av ett FIA-världsmästerskap i år, kämpade hårt under helgen men missade tyvärr finalerna.

Hon säkrade ändå totalt 17 poäng och hamnar endast två poäng efter lagkamraten Niclas Grönholm i den totala ställningen.

"Det har varit en utmanande helg. Vi provade många saker under helgen, både under våta och torra förhållanden. Och det har varit värdefullt för vår utveckling, även om vi hoppades på bättre resultat under helgen. Rigabanan är en tekniskt tuff bana, men jag är överlag nöjd med den utveckling jag har gjort med min körning och jag ser fram emot nästa omgång, säger Klara Andersson.

CE Dealer Team
fortsätter ett intensivt program i FIA World Rallycross Championship och lämnar Lettland för Portugal där den tredje omgången av säsongen 2022 väntar om två veckor.

"Vi är uppenbarligen inte nöjda förrän vi är överst på prispallen. Men det är fortfarande tidigt i vår nya satsning och vi vet vilka områden vi behöver arbeta med. Niclas, Klara, liksom alla i teamet, förbättrade sin prestation under de tuffa och hektiska omständigheterna som den här helgen med dubbla tävlingar bjöd på. Vi kommer att ladda om batterierna och komma igen i nästa omgång, det är helt klart, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Resultat och poängställningen efter FIA World RX i Lettland hittar du här.

Alla tävlingar sänds live på World RX:s streamingtjänst RX+.

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462