pressrelease

Construction Equipment Dealer Team nådde finalen i World RX-debuten i Norge

16 aug. 2022

I sin World RX-debut kämpade den 22-åriga svenskan Klara Andersson om pallen i finalen och slutade fyra före lagkamraten Niclas Grönholm.

”Det har varit en fantastisk debut för mig i FIA World Rallycross Championship. Det känns helt fantastiskt att sluta fyra efter så meriterade förare som Johan Kristoffersson och Timmy Hansen, säger Klara Andersson.

”Vi har visat vår potential och samlat på oss värdefulla erfarenheter. Teamet har verkligen stöttat mig hela helgen och drivit mig framåt. Det finns fortfarande några tiondelar att hitta i både mig och bilen, och jag ser fram emot att fortsätta i Riga.”

Den helt elektriska PWR RX1e-bilen var konkurrenskraftig redan från början. Båda förarna tog sig till final efter att 26-årige finske förare Niclas Grönholm inkasserade första segern i semifinalen för CE Dealer Team – ett team som i år mönstrar världens första jämställda föruppställning sett över en hel säsong.

”Det var en svår helg i början med några problem med bilens set-up på lördagen och några problem på söndagsmorgonen. Men i semifinalen fick jag ett rent lopp med en bra start. I finalen kunde jag inte göra någonting efter starten, säger Niclas Grönholm.

"Jag vill säga ett stort tack till alla våra partners och alla i teamet, som har jobbat så hårt för att vi ens ska kunna vara här och dessutom hitta mer fart i bilen hela helgen."

Efter den mycket efterlängtade premiären av det nya helelektriska rallycross-VM, ser CE Dealer Team vidare på resan med målet att driva övergången till förbättrad hållbarhet i samhället och lyfta fram spänningen som en övergång till en elektrisk framtid erbjuder vid nästa omgång i Riga, Lettland, 3-4 september.

”Vi fick en solid start på vår resa i FIA World Rallycross Championship. Varje medlem i teamet har tillsammans med våra partners gjort ett fantastiskt jobb. Det var fantastiskt att se PWR RX1e på banan för första gången, eftersom både Niclas och Klara gjorde allt för att ta sig hela vägen till finalen i vår debut”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

"Med den här starka debuten för teamet, bilen och mästerskapet ser vi nu fram emot att fortsätta att sätta avtryck både på och utanför banan i Riga om några veckor."

Resultat och ställning efter FIA World RX-premiären i Norge kan nås här

Mer information om CE Dealer Team-programmet finns tillgänglig här: www.cedealerteam.com

 

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Alla tävlingar sänds live på World RX:s livestreamingkanal RX+.

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462