pressrelease

Nu billigare och enklare att leasa Volvos eldrivna anläggningsmaskiner med Klimatpremien hos Swecon

20 okt. 2022

Intresserad? Gör så här:

Beställ din elektriska maskin hos Swecon med ett skräddarsytt leasingavtal, inklusive Klimatpremien. Volvo har redan på förhand ansökt om Klimatpremien och beviljats stöd för 50 eldrivna maskiner. Det betyder att stödet kan inkluderas i leasingavtalet och går oavkortat till dig som kund.

”Ansökningsprocessen kan bli omfattande och den administrationen önskar vi stå till tjänst med. Det blir enklare och går snabbare för alla parter”, säger Magnus Lidén, säljchef i Sverige för Volvo Financial Services, Volvos interna leasingbolag.

Volvo Financial Services har tidigare beviljats 32 miljoner kronor i stöd via Klimatpremien för försäljning av 50 stycken eldrivna lastvagnar. Nu är stödet beviljat även för Volvos eldrivna anlaggningsmaskiner.

Förändringen börjar här

”Vi gör det enkelt för våra kunder att gå från diesel- till eldrivna maskiner och med hjälp av detta ekonomiska stöd kan vi skynda på den omställningen. Kostnaden är avgörande för att kunderna ska välja eldrivna maskiner”, säger Fredrik Askling, produktchef Elektromobilitet på Swecon i Sverige.

Volvo ser ett ökat intresse av eldrivna fordon

Volvo ser ett ökat intresse för elektriska fordon på marknaden. Det gäller maskiner såväl som lastbilar och bussar. Det är viktigt för såväl stora som små kunder att köra miljövänligt. Dels har många företag miljökrav på sig och dels har många företag en egen strävan mot ett miljövänligare sätt att driva sin verksamhet. I framtiden tror vi att de flesta fordon på vägarna och i samhället drivs av el och vi på Volvo är i framkant när det gäller eldrivna fordon.

Våra elektriska maskiner har möjligheten att förändra ditt sätt att göra affärer. Arbeta på nya platser, i känsliga miljöer och även inomhus. Du får hög prestanda levererad med mindre buller, färre vibrationer och inga avgaser. Vi erbjuder för närvarande fem elektriska entreprenadmaskiner, branschens bredaste utbud.

Vill du läsa mer om Klimatpremien?

Om du önskar läsa mer om Klimatpremien och hur det ekonomiska stödet fungerar, besök Energimyndigheten.se, eller mer om ett leasingupplägg enligt ovan för Volvo L25 Electric på www.swecon.se/leasing-electric.



Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462