pressrelease

CE Dealer Team bekräftar långsiktig satsning i World RX och förlänger kontraktet med Niclas Grönholm

11 apr. 2023

 • Flerårigt FIA World RX-åtagande
 • Förlängt kontrakt med rallycrosstjärnan Niclas Grönholm
 • Fortsatt stöttning av Swecon Group och andra oberoende Volvo CE-återförsäljare
 • Volvo CE fortsätter i rollen som officiell leverantör av anläggningsmaskiner

Teamet tog brons i både förar- och teammästerskapet under sin debutsäsong i rallycross-VM. Dessutom tog man den första kvinnliga pallplatsen i mästerskapet någonsin i portugisiska Montalegre i höstas. Men ambitionen är högre för 2023.

– Vi nådde våra uppsatta mål för den första säsongen genom att vinna race, sluta topp tre totalt och samtidigt lyfta fram mångfald och hållbarhet i motorsportvärlden, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

– Men vi är långt ifrån nöjda. Vi kommer att fortsätta att tänja gränser, både på och utanför banan. Framtiden är elektrisk, inkluderande och spännande – något vi kommer att fortsätta arbeta hårt för. Och vårt långsiktiga mål att utmana om FIA World Rallycross-titlarna har inte förändrats.

CE Dealer Team har tecknat en flerårig förlängning med den erfarne World RX-föraren Niclas Grönholm, son till tvåfaldige rallyvärldsmästaren Marcus, som även kommande säsong kommer att tävla med teamets 680 hk starka och 100 % elektriska PWR RX1e rallycrossbil.

Den finske föraren slutade trea totalt 2022 och tog en seger och totalt fyra pallplatser under säsongen.

– Jag är stolt över att få fortsatt förtroende för att fortsätta på vår banbrytande FIA World RX-resa tillsammans, något som verkligen motiverar mig inför utmaningarna som kommer, säger Niclas Grönholm.

– Även om vi svarade för en stark första säsong för teamet, så är jag aldrig nöjd förrän vi når toppen. Och det är precis vad vi har jobbat hårt för under hela vintern. Motståndet kommer utan tvekan att bli minst lika tufft den här säsongen, men vi fortsätter att jobba på för att nå vår målsättning. Jag längtar efter att få sätta mig bakom ratten på min PWR RX1e igen!

Niclas Grönholms teamkamrat presenteras den 20 april kl 10:00.

Satsningen får fortsatt stöd av Swecon

Teamet fortsätter att få starkt stöd från flera oberoende återförsäljare av Volvo Construction Equipment inför säsongen 2023, inklusive Swecon, ASCENDUM och SMT, samt stöd från prestigefyllda partners från industrin, inklusive Engcon, SSAB och CTEK, som tillsammans delar åtagandet att leda mot en hållbar framtid.

Volvo Construction Equipment kommer också att fortsätta att stötta FIA World RX som officiell leverantör av anläggningsmaskiner under kommande säsong, och visar upp sitt ständigt växande utbud av eldrivna anläggningsmaskiner och innovativa tjänster för den globala publiken.

Volvo Construction Equipment fortsätter som officiell leverantör av anläggningsmaskiner till World RX

FIA World RX-mästerskapet 2023 startar den 3-4 juni i Montalegre i Portugal, för att sedan genomföra ytterligare tio deltävlingar i Europa, Afrika och Asien – inklusive en helt ny och spännande säsongsfinal i Hongkong den 11-12 november.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

 • Portugal, Montalegre 3–4 juni
 • Norge, Hell 17–18 juni
 • Sverige, Höljes 1–2 juli
 • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
 • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
 • Tyskland, Estering 19–20 augusti
 • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
 • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462