pressrelease

CE Dealer Team nådde final när FIA World RX startade om i Sydafrika

09 okt. 2023

Under helgen avgjordes den fjärde respektive femte omgången av 2023 års FIA World RX i Sydafrika, och markerade samtidigt första gången som CE Dealer Team tog sitt arbete för mångfald och elektrifiering till Afrika.

Niclas Grönholm tog sig vidare till finalen båda dagarna och slutade femma och sexa. Den finske föraren håller sig kvar i toppen av förarmästerskapet, bara åtta poäng från tvåan Kevin Hansen.

"Det var en knepig helg. Jag kunde fick inte ihop ett helt race. Ibland hade vi några bra varvtider och så, men något saknades hela tiden. Jag måste jobba hårt för att komma tillbaka i Hongkong”, sade Niclas Grönholm.Den svenska rallycross-stjärnan Klara Andersson gjorde sin debut på Killarney Raceway i helgen och nådde finalen på söndagen och tog där en femteplats. 23-åringen är fortfarande sjua i mästerskapet som nu ska avgöras när den sista omgången körs i Hongkong i november.

"Det var en tuff helg. Både jag och Niclas har kämpat för att hitta känslan i bilen. Det är en svår bana, och det faktum att jag är här för första gången spelar också in. Vi har haft samma problem hela helgen och experimenterade med setupen, och det kändes lite bättre under söndagen. Vi måste analysera allt inför Hongkong och förhoppningsvis hitta mer fart. Det är två tävlingar kvar och många poäng att slåss om", säger Klara Andersson.

CE Dealer Team ligger trea i teammästerskapet när man nu lämnar Sydafrika. De sista omgångarna av FIA World RX-säsongen 2023 avgörs i Hongkong den 11-12 november.

”Vi har kämpat för att få känslan i bilarna för att kunna pressa på till det yttersta. Att få båda bilarna till finalen var det minimum vi förväntade oss idag. Vi såg tecken på bra fart från heat tre och framåt, men behöver nu analysera, fortsätta lära oss och arbeta hårt för att komma tillbaka starkare i Hongkong”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Teamet fick starkt stöd från värdpartnern och Volvoåterförsäljaren Babcock samt SSAB med flera som hade nära 200 gäster på plats, som fick uppleva de senaste produkterna och tjänsterna från Volvo Construction Equipment.

Se resultat och ställning
efter FIA World RX of South Africa.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx


Kalender FIA World Rallycross Championship 2023


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462