pressrelease

CE Dealer Team räddade poäng från en blöt och utmanande helg i Höljes

03 juli 2023

Eftersom den soliga lördagen förvandlades till en regnig söndag, så gjorde svåra banförhållanden tävlingen till ett lotteri i Höljes.

Niclas Grönholm kämpade hårt hela helgen på den hala Höljesbanan och slutade till slut fyra i semifinalen vilket innebar att han precis missade finalen. Finländaren är trots det fortfarande tvåa i förarmästerskapet.

”Vi kämpade från början till slut i helgen, inte så mycket att säga om det egentligen. Den här tävlingen är bara att glömma. Jag ser fram emot några veckors ledighet för att ladda om, och komma tillbaka starkare nästa gång", sade Niclas Grönholm.

Klara Andersson fick en bra start på sin första FIA World RX-tävling någonsin på hemmaplan och tog en känslosam seger i det första heatet. Den svenska rallycross-stjärnan missade en plats i finalen efter en punktering i sin semi och ligger just nu sjua i tabellen.

”En tuff helg med mycket upp- och nedgångar. Det var fantastiskt att vinna första heatet, och det kändes som en riktigt bra start på helgen. Idag har det regnat hela dagen, vilket var nytt för mig med den här typen av bilar. Så det blev mycket lärande. I semin kändes det som att vi hade rätt setup, men tyvärr fick jag en punktering. Potentialen finns och vi tar med oss många lärdomar och viktiga poäng från den här helgen”, sade Klara Andersson.

CE Dealer Team tog värdefulla poäng för att behålla andraplatsen i teammästerskapet och fortsätter nu sin helelektriska resa med nästa deltävling på Lydden Hill i Storbritannien om tre veckor.

”Det här var inte det resultatet vi ville ha. Vi kämpade hela dagen för att hitta tempot. I semifinalen hade vi äntligen hittat farten och Klara hade riktigt bra varvtider, men det var lite för sent. Vi måste fortsätta jobba, det är allt. Ladda batterierna, gör våra hemläxor och kom tillbaka starkare. Var så säkra på att vi kommer att göra det”, sade Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Teamet fick starkt stöd från Swecon och övriga partners som hade över 400 gäster på plats, inklusive seminarier, montrar och stora utställningar där den massiva Höljes-publiken kunde uppleva de senaste banbrytande produkterna och tjänsterna från Swecon och Volvo Construction Equipment.

Se resultat och ställning efter World RX of Sweden. Hela finalpasset i Höljes finns att streama på SVT Play Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #HoljesRX #MagicWeekend #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462