pressrelease

CE Dealer Team tar silver och brons i rallycross-VM efter spännande säsongsfinal i Hongkong

12 nov. 2023

Säsongsfinalen i Hongkong kördes som en "double-header", med två kompletta deltävlingar och därmed mycket poäng på spel. Den utgjorde även mästerskapets första tävlingar i Asien någonsin, och dessutom de första som genomfördes i en storstad.

  • Se highlights från Hongkong: Dag 1 I Dag 2
  • Hela finalpasset kan streamas i efterhand på SVT Play t o m 12 december 2023

World RX-banan byggdes i Victoria Harbour i samarbete med Volvo Construction Equipments experter, och företagets digitala lösningar och hållbara maskinlösningar.

"Vi avslutade säsongen starkt på den fantastiska banan här i Hongkong. Även om vi hoppades på mer i dagens final, så är Niclas tredjeplats i förarmästerskapet fantastisk, och Klaras ständiga framsteg är lovande. RX-familjen visade upp en positiv framtid för sporten under helgen i Hongkong. Trots utmaningarna är vi nöjda med det starka resultatet denna säsong. Jag ser fram emot nästa år och en ljus framtid tillsammans med alla våra partners, ett stort tack till alla för stödet", säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Teamets finske stjärna Niclas Grönholm säkrade en säsongsbästa andraplats på lördagen och följde upp med ytterligare en stark prestation på söndagen. Med det säkrade han sin tredje raka bronsmedalj i FIA World RX, och sin andra för CE Dealer Team.

"Jag vill tacka teamet och våra partners för ännu en fantastisk säsong. Att säkra bronset inför alla våra gäster och partners känns bra, även om jag siktade på silvret idag", säger Niclas Grönholm.

"Vi hade en stark helg trots vissa utmaningar. Att säkra andraplatsen igår efter inledande problem, var det bästa vi kunde hoppas på. Idag hade vi bra fart i bilen och jag hade önskat mig pole position i finalen. Vi såg hur avgörande det var för Johan Kristoffersson nar han tog insidan från start. Jag ska nu ta lite ledigt och sedan flytta fokus för att komma tillbaka ännu starkare nästa år."

Den svenska rallycross-stjärnan Klara Andersson studsade tillbaka starkt i Hongkong efter en tuff helg i Sydafrika senast, och nådde finalen båda dagarna. Hon säkrade karriärens första totala heatseger i söndags och slutade sjua i mästerskapet.

"Det var en stark helg för teamet. Jag är nöjd med mitt tempo, vann mitt första heat och gick sedan vidare till final efter en utmanande semifinal. Både Niclas och jag förtjänade mer efter vår prestation idag. Jag kände att vi hade vad som krävdes för en dubbel pallplats Jag är stolt över teamet som tog andraplatsen i teammästerskapet och över Niclas som tog bronset i förarmästerskapet", säger Klara Andersson.

"Tävlingen i Hongkong var fantastisk. Fansen var otroligt entusiastiska, vilket gjorde det till ett minnesvärt event."

CE Dealer Team avslutar säsongen och sitt andra år som tvåa i teammästerskapet, och fortsätter sin strävan efter förbättrad hållbarhet och med att lyfta fram den spänning som en övergång till en elektrisk framtid erbjuder.

Teamet fick starkt stöd på plats i Hongkong av Volvo Construction Equipment och ytterligare partners i programmet med nästan 300 gäster på plats, som visade upp de senaste spjutspetsprodukterna och tjänsterna från Volvo Construction Equipment.

Se resultat och ställningen efter finalen i FIA World RX of Hongkong här: https://bit.ly/3ZJzbDL


Mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere

 Rallycross-VM - tabell World RX förarmästerskap


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462