pressrelease

Klara Andersson skriver flerårskontrakt med CE Dealer Team i det helelektriska World RX

20 apr. 2023

– Den här chansen är en på en miljonen och jag är mycket tacksam för att teamet tror på mig som förare. Jag är väldigt spänd på att se vad vi kan åstadkomma tillsammans i framtiden, säger Klara Andersson.

– Att inleda min FIA World RX-karriär med CE Dealer Team förra året var fantastiskt, och att få fortsätta med dem under 2023 och framåt, är verkligen inspirerande för mig som ung förare. Jag är väldigt glad över att få fortsätta tävla med min teamkamrat Niclas, vi fungerar riktigt bra tillsammans. Nu har jag klarat av mitt rookieår och jag har lärt mig så mycket att det är dags för nästa steg.

Den 23-åriga svenskan skrev historia med teamet förra året när hon blev den första kvinnliga föraren någonsin att ta en pallplats i FIA World Rallycross Championship och slutade sjua totalt under sin debutsäsong.

– Vi är glada över att ha Klara ombord med oss i en långsiktigt satsning efter en riktigt imponerande första FIA World RX-säsong, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

– Oavsett vem du är, så är din debutsäsong i ett FIA-världsmästerskap ett elddop. Klara skötte det som en förare med betydligt mer erfarenhet än hon faktiskt har, och tog steg framåt i sin personliga utveckling under hela säsongen. Vi ser fram emot en spännande resa framåt, där vi tillsammans utmanar motorsportens gränser och normer.

Klara Andersson kommer återigen att tävla i par med den erfarne rallycrossföraren Niclas Grönholm som slutade trea totalt förra året – och tillsammans kommer de att ratta teamets 680 hk starka och 100 % elektriska PWR RX1e rallycrossbilar.

Att duon nu är kontrakterade är en viktig del i CE Dealer Team och dess partners engagemang för att leda mot en hållbar och mångsidig framtid, både på och utanför banan.

FIA World RX-mästerskapet 2023 startar den 3-4 juni i Montalegre i Portugal, för att sedan genomföra ytterligare tio deltävlingar i Europa, Afrika och Asien – inklusive en helt ny och spännande säsongsfinal i Hongkong den 11-12 november.


Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462