pressrelease

Swecon erbjuder ännu bättre service för väganläggningsmaskiner

09 aug. 2023

Väganläggningsmaskiner är ett relativt nytt segment inom Swecon, men på kort tid har det byggts upp en stabil och kunnig serviceorganisation för Volvos väganläggningsmaskiner.

– Vi ska visa omvärlden att vi har världens bästa service och det ser jag fram emot, sade Tommy Wahlsten i en intervju för två år sedan som nyanställd produktspecialist.

Just Tommy, tillsammans med Kjell Carlsson och säljaren Christer Gryth, höll i utbildningen för de 19 serviceteknikerna i våras.

– Alla har ju jobbat med väganläggningsmaskiner tidigare, men nu fick de två dagars fortbildning med fördjupad information om asfaltläggare. Det handlade både om produktkännedom och olika applikationer som Pave Assist, säger Kjell Carlsson.


Prioriterad uppgift

De 19 specialiserade serviceteknikerna ska ha väganläggningsmaskiner som prioriterad arbetsuppgift under asfaltsläggningssäsongen, som grovt räknat sträcker sig från påsk till lucia.

– Tanken är att de även ska fungera som ett team, där de utbyter erfarenhet och hjälper varandra i vardagen, säger Kjell Carlsson.

Swecons satsning på väganläggningsmaskiner är långsiktig. De specialiserade serviceteknikerna ska varje år samlas för fortbildning. De kan även bli fler, beroende på hur marknaden utvecklas. Swecon Road erbjuder också möjlighet till kundsupport utanför ordinarie arbetstid.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462