pressrelease

Swecon får nya partners när Volvo Construction Equipment förstärker sin FIA World RX-plattform

31 maj 2023

  • Parker Hannifin ansluter sig till teamets övriga partners (SSAB, CTEK och Engcon) och Volvo CE:s oberoende återförsäljare (Swecon, Ascendum och SMT), som samarbetade med teamet under förra årets debutsäsong och fortsätter som partners under säsongen 2023. Till den redan etablerade trion ansluter återförsäljaren Babcock International Group från Sydafrika.
  • Samtliga partners till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment har en gemensam ambition att driva hållbar förändring inom både anläggningsindustrin och motorsporten.
  • Den andra säsongen av FIA World RX Championship startar i juni 2023 i Portugal och avslutas i november 2023 i Hongkong.

Det nu omdöpta CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment är fast beslutet att fortsätta att arbeta med likasinnade partners, nu inklusive Parker Hannifin, för att fortsätta driva förändring inom motorsporten och anläggningsbranschen.

Den delade innovationsandan demonstreras av den nyligen lanserade hjullastaren L120H Electric Conversion – en 20-tons elektrisk lösning utvecklad i ett samarbete mellan just Volvo CE och Parker.

Motiverande partnerskap

Volvo CE kommer att spela en mer aktiv roll i CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment för att hjälpa till med att forma teamets och övriga intressenters gemensamma målsättning att skapa en mer mångfaldig och hållbar framtid. Parker delar liknande värderingar när det gäller både hållbarhet och mångfald och anser att elektromobilitet spelar en nyckelroll som ett svar på vår globala klimatutmaning. Med mer än 100 års erfarenhet av att utveckla tillförlitliga och optimerade lösningar, accelererar Parker införandet av elektrifiering och digitalisering i fordonsbranschen.

Ny design på bilarna


Teamet kommer även i år att ställa upp med ett par 680 hk starka och 100 % elektriska PWR RX1e rallycrossbilar för World RX-stjärnorna Niclas Grönholm och Klara Andersson. Bilarna är till säsongen 2023 uppdaterade med ett nytt fräscht utseende i gult, grått och orange som knyter an till det nya och moderna designspråket för Volvo CE:s produkter och som återfinns på den nya hjullastaren L120H Electric Conversion.

– Bilen ser episk ut, den ser snabb ut, den ser spännande ut och den passar perfekt för vår satsning mot en topplacering i 2023 års FIA World RX, säger föraren Klara Andersson.

– Teamet har gjort ett fantastiskt jobb under vintern i förberedelserna inför säsongen, där alla verkligen visat ett starkt engagemang. Att äntligen kunna avslöja designen är ett stort ögonblick för alla inblandade. Vi är redo för race!

CE Dealer Team har tidigare bekräftat ett flerårigt engagemang för sitt framgångsrika och banbrytande elektriska FIA World Rallycross-program inför säsongen 2023 – vilket driver på övergången till förbättrad hållbarhet och mångfald i samhället och framhäver spänningen som en elektrisk framtid erbjuder.

Spänningen stiger inför andra säsongen

Säsongen 2023 börjar i Montalegre, Portugal den 3 juni och kommer att fortsätta med ett fullspäckat schema på några av de mest kända racingbanorna i Norge, Sverige, Storbritannien, Benelux och Tyskland. World RX avslutar sedan säsongen med de nya deltävlingarna i Kapstaden, Sydafrika och Hongkong, Kina.

För mer information, vänligen besök www.fiaworldrallycross.com/world-rx.

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462