pressrelease

Volvo Construction Equipment inrättar en ny affärsenhet för kompaktmaskiner

14 juli 2023

Den nya affärsenheten för kompaktmaskiner kommer att:

  • Dra fördel av övergången till elektrifiering i segmentet för kompaktmaskiner för att säkra ett helt elektriskt utbud av produktiva och hållbara produkter över hela det kompakta sortimentet.
  • Ha ansvar för hela värdekedjan inklusive utveckling, montering, inköp och go-to-market-strategin (tillsammans med det befintliga distributionsnätverket) för kompakterbjudandet, vilket ökar kontaktpunkterna med kunderna.
  • Verka som en oberoende enhet inom Volvo CE, fullt fokuserad på att maximera möjligheterna på den växande marknaden för kompaktmaskiner.
  • Inledningsvis ansvara för kompakta grävmaskiner upp till 9 ton och kompakta hjullastare upp till L50-modellen.

Som en del av sin ambition att leda omvandlingsresan genom elektrifiering och hållbar kraft, har Volvo CE etablerat en dedikerad affärsenhet för sitt utbud av kompaktmaskiner och lösningar, med syftet att driva tillväxt och lönsamhet i detta viktiga och växande produktsegment.

En ökning av befolkningen och urbaniseringen har lett till en expansion av byggsektorn över hela världen – med en särskilt stark ökning av efterfrågan på kompaktmaskiner. Segmentet representerar nu 50 % av den totala marknaden, jämfört med 35 % för ett decennium sedan, med en tillväxttrend som sannolikt kommer att fortsätta.

Denna nya globala affärsenhet är det senaste steget framåt i företagets ambitioner att leda omvandlingen av branschen och tillhandahålla dedikerade produktivitetshöjande lösningar byggda för att passa kundernas föränderliga behov. Thomas Bitter, Volvo CE:s teknikchef, tar rollen som chef för företagets Compact Business Unit från september 2023.

Han kommenterar: ”Vårt banbrytande arbete inom elektrifiering och digitalisering har positionerat oss som en innovatör inom kompaktsegmentet. Och nu tack vare kompaktmaskinernas ständigt växande inflytande på marknaden, fokuserar vi oss på vår kompaktmaskinportfölj för att förse kunder med produktiva och hållbara produkter och tjänster. De som följer med oss på denna resa kommer inte bara att utveckla specialiserade färdigheter inom detta viktiga område utan spela en integrerad roll i vårt större syfte att bygga den värld vi vill leva i.”

Den nya affärsenheten kommer att bestå av engagerade och passionerade personer inom Volvo CE, såväl som externa talanger.

Volvo CE visade tidigt vägen i branschen genom att redan 2019 elektrifiera hela sitt kompakta maskinsortiment och stoppa utvecklingen av nya dieselvarianter. Sedan denna starka signal till marknaden har man lanserat fem elektriska kompakta modeller: ECR25 Electric, ECR18 Electric och EC18 Electric grävmaskiner och L20 Electric och L25 Electric hjullastare. Den elektriska grävmaskinen EC55 har också introducerats i Kina.