pressrelease

Möt förbättrade hjullastarna Volvo L30 och L35: Bättre, snabbare och enklare

23 apr. 2024

De här maskinerna på 5,7–6,4 ton har visat framfötterna vid användning inom stadsbygge, kommunalt arbete, landskapsarkitektur, jordbruk samt avfallshantering och återvinning. När de nu lanseras på marknaden är de intuitivare att manövrera och mer lättanvända än någonsin.

Tack vare uppdateringarna kan kunder som behöver en hjullastare med 1,0–1,2 m³-skopkapacitet (eller gaffellast på 2,4–2,6 ton) leverera snabba arbetscykler med mindre påfrestning. De kan också fortsätta att dra nytta av lastarnas oslagbara styrbarhet, dragkraft och lyftarm/skopprestanda.

Förbättrad drift


Trots att de redan kan skryta med branschledande sikt får nu de här kompakthjullastarna ett ännu vidare synfält fram och i sidled tack vare en smalare manöverpanel. Förarna bjuds dessutom på intuitivare körning med en större 5-tumsdisplay som styrs med jogghjul och en mer ergonomisk flerfunktionell styrspak – något som redan ses på elmodellerna L20 och L25.

En uppsättning nya alternativ för att underlätta maskindriften är unika för den här storleksklassen. De består bland annat i en avancerad armutskjutning och skoputjämnare med gränsnivåer som omfattar:

  • automatisk lyft och tilt, där arm och redskap automatiskt förflyttas till förprogrammerade lägen genom att man trycker på aktiveringsknappen på styrspaken
  • en lyft- och tiltbegränsare som hindrar att arm och redskap går förbi förinställd höjd/djup samt undviker att man stöter i något.

Det här hjälper inte bara erfarna förare att säkerställa exakta repetitiva rörelser med mindre påfrestning, utan hjälper även mindre erfarna att genomföra snabbare lastcykler.

Ett nytt alternativ för hastighetsbegränsning vid lyft och tilt underlättar arbete med tunga laster/redskap genom att se till att hastigheten på rörelser begränsas för en exakt och känslig manövrering. Individuella inställningar kan göras för arm upp, arm ned, tilta in och tilta ut.

Tyngre laster blir också lättare med optimerad kinematik. Med den utökade skrymdensiteten på skopan kan H-generationens L30 och L35 med Z-lyftarmsystem bära upp till 200 kg mer per m³ än L30G och L35G.

Förarna kan fortsätta åtnjuta komforten i den branschledande hytten med justerbar rattstång, stol och höger armstöd – samtidigt som de märker en klar förbättring av åtkomligheten tack vare att hjulklossarna flyttats bort från stegen.

Snabbare rörelser

En unik elektrohydraulisk huvudmanöverventil förenklar flödesdelandet mellan hydraulfunktionerna. Arm- och hydraulredskapet kan manövreras samtidigt utan att manövreringsrörelsen kompromissas med.

De som gillat den tidigare generationens kompakthjullastare kommer också känna igen funktionen för samtidig styrning och lyft i farten, tack vare fristående hydraulpumpar.

Fortfarande steget före

Förutom de många uppdateringarna fortsätter lastarna att erbjuda samma utomordentliga prestanda, hastighet och mångsidighet. Det är mycket tack vare den enastående drag- och bryt/lyftkraft som kunderna kan förvänta sig av större maskiner. Den höga dragkraften kommer sig av kombinationen av ramstyrd svängled och 100 % differentialspärrar på båda axlarna, och brytkraften beror på det kraftfulla lyftarmsystemet.

Markfrigången över höga hinder är den bästa i sitt slag och säkerställs fortfarande av de specialdesignade portalaxlarna. Och redskapsfästet fortsätter att möjliggöra snabba byten mellan en rad vanliga och hydrauliska redskap.

Förutom sin topprestanda erbjuder maskinerna som alltid enastående drifttid. Två ytterligare fördelar från den senaste serien är åtkomst på marknivå till det som behöver servas – inklusive bränsle, olja, luft och hydraulfilter, batteri, element, oljesticka och hydrauloljemätare – och de långa serviceintervallerna. Det innebär mer tid till arbete och mindre tid som går åt till underhåll.

Genom att lägga till anslutbarhet till de här uppdaterade hjullastarna kan kunderna också få tillgång till en rad tjänster och digitala lösningar som hjälper dem minska oplanerade avbrott och boosta lönsamheten. Allt som allt sätter H-generationens L30 och L35 standarden för kompakta hjullastare i den här storleksklassen och levererar utomordentlig prestanda till en låg total ägandekostnad.

Besök produkternas webbsidor för mer information: L30, L35

Huvudspecifikationer

  Enhet L30H L35H
Motor   Volvo D3.3H Volvo D3.3H
Motor bruttoeffekt kW 55,4 55,4
Skopvolym 1,0 1,2
Tipplast (ISO/DIS 14397-1) kg 4 700 4 350
...fullt svängd Vinkel 40 40
Brytkraft kN 61 60,5
Hydraulisk lyftkapacitet, max. kW 57 61,5
Nyttolast pallgaffel 80 % kg 2 400 2 600
Maskinvikt kg 5 750 6 100
Max. transporthastighet, standard km/h 20 20
Max. transporthastighet, hög km/h 30 30

L30H baserad på L30G med hytt, 365/80 R20-däck samt 1,1 m³ allroundskopa
L35H baserad på L35G med hytt, 405/70 R20-däck, Z-bars lyftarmsystem samt 1,2 m³ allroundskopa


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462