Klara Andersson kör Extreme E för SUN Minimeal Team

29 jan. 2024

Den schweiziska livsmedelsproducenten SUN AG går in i Extreme E säsongen 2024 med sitt eget racingteam – SUN Minimeal Team. Förare är Timo Scheider med Klara Andersson - en duo som nu förbereder sig för debuten vid Desert X Prix i Saudiarabien den 17-18 februari.

Mästerskapets nyaste team kommer att ledas av just Timo Scheider, som kommer att fungera både som teamchef samt som förare, i samarbete med Swecon-supportade Klara Andersson från CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment.

Genom att dela mästerskapets åtaganden för att öka medvetenheten om klimatkrisen och banbrytande miljölösningar för att minska utsläppen, har SUN AG gått med i Extreme E för att visa upp sina senaste matinnovationer från Schweiz, samt lyfta fram vikten av globala resurser inom näring och matsvinn.

Klara Andersson har under två säsonger kombinerat körning i Extreme E med sin huvudsysselsättning i rallycross-VM med CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment - ett uppdrag som nu förlängs med ett nytt team säsongen 2024.

"Jag är glad över att vara en del av SUN Minimeal-teamet och vill tacka vd Wolfgang Grabher och Timo Scheider för deras förtroende", säger Andersson. "Jag lärde känna Timo i World Rallycross Championship som en av de snabbaste och hårdast arbetande racerförarna i sporten."

Källa: www.extreme-e.com


Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462