Rallycross och World RX

Volvo CE är officiell leverantör av bygg- och anläggningsmaskiner till det helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är dessutom partner med den svenska VM-deltävlingen "World RX of Sweden" och teamet Construction Equipment Dealer Team i det nya och helt eldrivna världsmästerskapet.

Hur förvandlar man en klassisk motorsport och tar den in i framtiden? Du tänjer på gränserna. Med lanseringen av sitt nya elektriska mästerskap är FIA World RX Championship inställt på att driva hållbarhet och mångfald inom racing. Vår bransch är på samma resa och genom detta partnerskap hoppas vi kunna inspirera till förändring och påskynda omställningen mot en mer hållbar och jämställd framtid.

På väg mot framgång

Det skulle inte finnas någon rallycrosstävling utan välutvecklade och underhållna banor. Därför är Volvo CE stolta över att vara mästerskapets officiella banbyggarpartner och officiella leverantör av anläggningsmaskiner. Volvo bygger och underhåller racerbanorna runt om i världen för det nya världsmästerskapet.Följ Sweconteamet

Följ Construction Equipment Dealer Team när de tävlar i det nya eldrivna rallycrossmästerskapet som utmanar hållbarhets- och mångfaldsstandarderna inom motorsport. Självklart med en helt jämställd förarlineup med Klara Andersson och Niclas Grönholm i de två gula PWR RX1e-bilarna. Mer information: www.cedealerteam.comHöljes - the magic weekend

Den svenska delävlingen i Höljes är ett lyckat koncept som placerat orten på motorsportkartan med musik, dans, fest och världens bästa rallycrossförare i en skön mix några sommardygn i den värmländska landsbygdsidyllen.

Med Volvo CE och Swecon som partner får arrangerande Finnskoga Motorklubb tillgång till maskiner under hela verksamhetsåret samt rejäl uppbackning under själva tävlingsveckan.

En spännande nyhet 2022 var den nya och helt eldrivna huvudklassen RX1e i rallycross-VM. Det borgar för riktigt elektrifierande, hållbar och spännande rallycross under kommande säsonger! 

För att läsa mer om en upplevelse i förändring på 'World RX of Sweden', besök www.holjesrx.com eller läs mer om deltävlingen på www.swecon.se/wrx-holjes

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Asien, TBA 11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan

Under de två sista helgerna genomförs två tävlingar, vilket gör att det totalt genomförs tio deltävlingar under åtta tävlingshelger säsongen 2023.


Rallycross-VM sänds globalt i olika kanaler – såväl som online via streamingplattformen Rally.TV.

Mer information om FIA World RX Championship finns på: www.fiaworldrallycross.com/world-rx


Relaterad information

Förändringen börjar här.

#TheFutureIsElectric #ChangeStartsHere

Biljetter World RX of Sweden i Höljes den 1-2 juli 2023

Kontakt