Rallycross och World RX

Hur förvandlar man en klassisk motorsport och tar den in i framtiden? Du tänjer på gränserna. Med lanseringen av eldrift och hållbara bränslen är FIA World RX Championship inställt på att driva hållbarhet och mångfald inom racing. Vår bransch är på samma resa och genom detta partnerskap hoppas vi kunna inspirera till förändring och påskynda omställningen mot en mer hållbar och jämställd framtid.

På väg mot framgång

Det skulle inte finnas någon rallycrosstävling utan välutvecklade och underhållna banor. Därför är Volvo CE stolta över att vara mästerskapets officiella banbyggarpartner och leverantör av bygg- och anläggningsmaskiner till rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Volvo bygger och underhåller racerbanorna runt om i världen för det nya världsmästerskapet, samt ser till att bilarna bärgas från banan på ett säkert sätt.

Swecon är dessutom partner med den svenska VM-deltävlingen "World RX of Sweden" och teamet CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment i världsmästerskapet.

"We accept the challenge. Bring on the charge!"

Nytt för säsongen 2024 är att man välkomnar tillbaka förbränningsmotorer, som den här gången drivs på hållbara bränslen, vilket bäddar för en kamp i "Battle of Technologies" - där de två kraftkällorna utmanar varandra i rallycross-VM.


Följ Sweconteamet

Följ CE Dealer Team när de tävlar i rallycross-VM som utmanar hållbarhets- och mångfaldsstandarderna inom motorsport. Självklart med en helt jämställd förarlineup med Klara Andersson och Niclas Grönholm i de två gula PWR RX1e-bilarna. Mer information: www.cedealerteam.comHöljes - the magic weekend

Den svenska delävlingen i Höljes är ett lyckat koncept som placerat orten på motorsportkartan med musik, dans, fest och världens bästa rallycrossförare i en skön mix några sommardygn i den värmländska landsbygdsidyllen.

Med Swecon och Volvo CE som partner får arrangerande Finnskoga Motorklubb tillgång till maskiner under hela verksamhetsåret samt rejäl uppbackning under själva tävlingsveckan.

För att läsa mer om en upplevelse i förändring på 'World RX of Sweden', besök www.holjesrx.com eller läs mer om deltävlingen på www.swecon.se/wrx-holjesKalender FIA World Rallycross Championship 2024

 • 6-7 juli World RX of Sweden, Höljes
 • 27-28 juli World RX of Hungary, Nyirád *
 • 17-18 augusti World RX of Benelux, Mettet
 • 7-8 september World RX of Portugal, Montalegre
 • 30 november – 1 december World RX of Australia, TBA *

* Med förbehåll för homologering av banan

Alla europeiska evenemang inkluderar FIA European Rallycross Championships (Euro RX1, Euro RX3 och RX2e)

Mer information om FIA World RX Championship finns på: www.fiaworldrallycross.com/world-rx


Swecons sponsring och samarbeten

 • Rallycross

  Volvo CE och Swecon är partner till det eldrivna rallycross-VM, CE Dealer Team och den svenska deltävlingen som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Rally

  Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero". Rallyt är en deltävling i FIA World Rally Championship.

  Mer information

 • Banracing

  Swecon är officiell partner till STCC 2024 och supportar med Volvo hjullastare och hjulgrävare för underhåll och bärgning i det eldrivna mästerskapet.

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor och multianläggningar.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Eskilstuna United

  Tillsammans samlar vi talang och utvecklar proffs. Eskilstuna United och Swecon i samarbete för jämställdhet och fler kvinnor i anläggningsbranschen.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information

Kontakt