Volvo Pentas expertis inom batterienergilagring går framåt

08 nov. 2023

Tidigare under 2023 deklarerade Volvo Penta att de ska tillhandahålla delsystem för batterienergilagringsbehov, vilket bekräftade deras engagemang för att vara en pålitlig partner för BESS-tillverkare (Battery Energy Storage Systems). Sedan dess har företaget gjort betydande framsteg när det gäller att etablera sina första kundrelationer.

Lagring av batterienergi kommer inte bara att överbrygga gapet mellan kritiska energibehov, reservkraft med förnybara energikällor utan spelar också en viktig roll för att stödja den växande efterfrågan på laddinfrastruktur. Robust laddning är avgörande för den utbredda användningen av elfordon och industriella tillämpningar, vilket i slutändan bidrar till en mer hållbar framtid. Detta är i linje med Volvo Pentas multiprincip för företagets industriella netto-noll-strategi, som sträcker sig över införandet av alternativa bränslen, elektrifiering av off-highway-applikationer, delsystem för batterienergilagring och utveckling av bränslecellsteknologi.

BESS - Battery Energy Storage System hos TecnoGen - Volvo Penta

För att ta vara på dessa netto-noll-möjligheter kommer Volvo Penta att samarbeta med TecnoGen i deras BESS för att stödja laddningsinfrastruktur för elektriska tunga fordon. "Vi har haft en positiv meritlista med att använda Volvo Pentas pålitliga kraftlösningar i våra generatorer, vilket är anledningen till att vi litar på att vår satsning på lagring av batterienergi kommer att bli en spännande utveckling av vår relation", tillägger Renato Bruno, vd på BGG. "Vår samlade expertis kommer att komplettera laddinfrastruktur, ett avgörande steg mot industriell elektrifiering och stärka integrationen av ren energi på lång sikt."

"Detta samarbete innebär en kritisk milstolpe i vår strävan efter hållbara lösningar, som diversifierar våra BESS-kompetenser", säger Ilenia Procicchiani, industriell försäljningschef Volvo Penta. "Tillsammans strävar vi efter att driva innovation och påskynda införandet av BESS-driven laddningsinfrastruktur, vilket i slutändan spelar en avgörande roll för att uppnå en framtid utan noll."

Volvo Penta är fortsatt engagerad i att utöka sin kapacitet som delsystemleverantör och samarbeta med BESS-tillverkare för att öka kunskap och expertis för att utveckla banbrytande lösningar som möjliggör digitalisering, förbättrar nätstöd och optimerar laddningsprocesser.


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462