Volvo Construction Equipment sätter de första utsläppsfria maskinerna på prov i Förenade Arabemiraten

15 nov. 2023

För att visa att mer hållbara lösningar inte bara är ett löfte för morgondagen, utan verklig innovation idag, sammanfaller tillkännagivandet om ankomsten av Volvos branschledande eldrivna maskiner till Förenade Arabemiraten med regeringens "Year of Sustainability".

De elektriska maskinerna från Volvo CE är den perfekta partnern för att minska koldioxidutsläppen på byggarbetsplatser i regionen samtidigt som de bibehåller höga produktivitetsnivåer. De levererar samma prestanda som deras dieselvarianter men med den extra fördelen av nästan helt tyst drift, mindre vibrationer och en bekvämare arbetsmiljö. Dessutom öppnar de upp för ännu större affärsmöjligheter, eftersom de är utformade för att hjälpa företag att följa strikta utsläppsregler.

Efter att ha bevisat sin potential på en mängd olika byggarbetsplatser runt om i världen, kommer de eldrivna maskinerna till Förenade Arabemiraten när fler och fler kunder där tar till sig de betydande fördelarna med elektromobilitet och arbetar mot uppgifter med nollutsläpp.

Utfasning av fossila bränslen

Tre enheter kommer till landet: den elektriska kompaktgrävmaskinen ECR25 Electric, den elektriska grävmaskinen EC230 Electric på 23 ton och den elektriska hjullastaren L120 Electric* på 20 ton, som visar att det finns eldrift för en mängd olika maskinstorlekar och applikationer. De kommer snart att börja testas på en kundarbetsplats under de kommande veckorna.

Volvo L120 Electric hjullastare
L120 Electric eldriven hjullastare testas i kundpilot


Förenade Arabemiratens regering har kallat 2023 för hållbarhetsåret och har förbundit sig att främja innovativa lösningar på utmaningar som klimatförändringar genom att inspirera till kollektiva åtgärder mot mer hållbara metoder.

Som en världsledande tillverkare förstår Volvo CE också behovet av gemensamma åtgärder och tror att de genom utveckling och kommersialisering av sina elektriska lösningar inte bara bidrar till att minska sin egen miljöpåverkan utan även kundernas. Som en del av detta har man satt upp ett mål att uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser i värdekedjan till 2040, med betydande utsläppsminskningar redan 2030.

Ilkay Fidan, Commercial Area Manager på Volvo CE, säger: "Vi är stolta över att ta dessa pålitliga elektriska lösningar till Förenade Arabemiraten som en del av vårt uppdrag att säkerställa att varje del av vår bransch kan följa med oss på denna omställningsresa och njuta av de många fördelarna med eldrift. Tillsammans kan vi uppnå ett mer hållbart sätt att arbeta, samtidigt som vi säkerställer att vi inte kompromissar med kraft och prestanda.”

"Jag är stolt över att introducera Volvos banbrytande nollutsläppsmaskiner till Förenade Arabemiraten. Denna milstolpe markerar vårt engagemang för att vara banbrytande för hållbara lösningar inom bygg- och anläggningsbranschen. Med introduktionen av Volvos nollutsläppsteknik bygger vi inte bara för idag, utan vi lägger även grunden för en renare och mer hållbar morgondag i Förenade Arabemiratens byggsektor", säger Ramez Hamdan, vd för Al-Futtaim Industrial Equipment (Famco & Commercial Vehicles).

Volvo ECR25 Electric - Förenade Arabemiraten
Den elektriska grävmaskinen ECR25 Electric


Smarta laddningslösningar

Alla maskiner kommer med laddningslösningar som gör att de kan ladda från 0 till 100 % på mindre än sex timmar. För exakta uträkningar kan Volvo-återförsäljaren hjälpa kunden att beräkna förväntad drifttid och optimal laddningslösning baserat på maskinernas aktiviteter. Med vilken som helst av dessa maskiner kan kunderna arbeta i bullerkänsliga områden och utanför normal arbetstid, såväl som projekt med låga koldioxidutsläpp och inomhus, utan behov av dyra rökutsugssystem.

För mer information om Volvos eldrivna maskiner på den svenska marknaden, besök www.swecon.se/electric

* L120 Electric är en prototyp och den första maskinen i en process för att lansera ett erbjudande om elektriska hjullastare i Asien. De första maskinerna kommer att vara kundpiloter i Asien och Mellanöstern. Ingen plan finns ännu för introduktion på andra marknader.


Relaterad information