news

Tjugoåriga Jessica fick jobb som servicetekniker direkt efter gymnasiet

26 maj 2020

Jessica Neiglick är en av Swecons 300 servicetekniker och arbetar på företagets anläggning i Västerås. Hon fick erbjudande om anställning efter sommarjobbet 2018 och hon tackade ja utan att tveka.

Jessica Neiglick är uppvuxen med motorer. De flesta i hennes familj har kört lastbil eller andra maskiner under hela hennes uppväxt.

– Jag har absolut fått intresset hemifrån. Motorer har varit en del av mitt liv sedan jag var liten och när jag är ledig åker jag gärna på bilträffar, berättar Jessica.

Enda kvinnliga serviceteknikern

På Swecons enhet i Västerås arbetar 24 personer i blandade åldrar. Jessica är den enda kvinnliga serviceteknikern. Hon var även den enda tjejen på sin gymnasieskola som gick utbildningen till maskinmekaniker.

– Jag flyttade från Norberg för att gå gymnasiet i Enköping. Under slutet av gymnasietiden gjorde jag praktik på Swecon och då frågade jag om jag kunde få sommarjobba, berättar Jessica.

Sommarjobb ledde till anställning

Sommarjobbet blev hennes och hon skötte sig så bra att hon blev erbjuden en anställning från och med september 2018. Hon är anläggningens yngsta medarbetare.

– Att vara ung på jobbet innebär att mycket av kunskapen är färsk. Emellanåt kan jag faktiskt också hjälpa mina äldre kollegor när det kommer till frågor om ny teknik. De har å sin sida väldigt mycket rutin som jag kan få ta del av. Här på Swecon lär jag mig nåt nytt varje dag. 

Kunderna ska bli nöjda

En arbetsdag ser alltid olika ut. För tillfället jobbar Jessica mycket med nyleveranser och att utrusta nya maskiner. Där funkar det som när man köper en personbil – man får göra olika tillval som serviceteknikerna sedan monterar in i maskinerna.

– Vi fixar och sätter på det kunden vill ha, så de blir nöjda, säger Jessica.

Vill utvecklas med Swecon

Jessica känner att hon hamnat helt rätt i yrkeslivet och är sugen på att lära sig mer.

– Många av mina kollegor kan mecka med hela fordonsflottan, men man brukar inrikta sig på grävmaskiner, hjullastare, eller annat. Jag håller på att inrikta mig mot grävmaskiner. Jag har verkligen fastnat för det.

– I framtiden vill jag fortsätta utbilda mig och utvecklas inom yrket. Jag trivs så bra med jobbet på Swecon, så här vill jag stanna, avslutar Jessica.Fakta Jessica Neiglick

Ålder: 20 år
Yrke: Servicetekniker
Bor: Med sin syster i lägenhet i Enköping
Fritidsintressen: Bilar av alla de slag
Bäst med Swecon
: Medarbetarna! Här hjälper alla varandra.

Swecon har 300 tekniker, varav 271 servicetekniker, 24 utrustningstekniker och 5 demonteringstekniker. 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462