Avgörande helg för CE Dealer Team på klassiska Circuit de Barcelona-Catalunya

27 okt 2022

Niclas Grönholm går in i den dubbla tävlingshelgen i Barcelona med två raka pallplatser i årets eldrivna rallycross-VM. Finländaren utmanar om andraplatsen i förarmästerskapet, endast tre poäng bakom Kevin Hansen.

”Barcelona kommer självklart att bli avgörande i kampen om andraplatsen i mästerskapet, så vi måste göra allt vi kan för att ta så många poäng som möjligt. Banan är ganska utmanande, och med de nya bilarna är jag säker på att det inte kommer att bli lättare. Men jag ser fram emot utmaningen och att fortsätta bygga på vår fart från de senaste omgångarna, säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson visade fin form senast på belgiska Spa-Francorchamps och missade precis en plats i finalen. Den svenska föraren innehar för närvarande sjundeplatsen i mästerskapet när vi går in i helgens tävlingar i Katalonien.

”Jag är glad över att vara tillbaka i min PWR RX1e i Barcelona. Återigen så är det en ny bana för mig, men den ser väldigt rolig och teknisk ut. Mitt tempo har utvecklats väldigt bra de senaste tävlingarna och jag längtar tillbaka till banan för att fortsätta att lära mig och bli snabbare och snabbare, säger Klara Andersson.

CE Dealer Team är trea i teammästerskapet, med två omgångar kvar av den första banbrytande säsongen i det helt elektriska World RX.

”Vi är i ett viktigt skede av mästerskapet, där varje poäng är avgörande. Teamet har tillsammans med våra partners fortsatt det hårda arbetet för att vara så väl förberedda som möjligt inför tävlingarna i Spanien. Vår ambition är att fortsätta leverera konkurrenskraftiga resultat och fortsätta utmana om en stark position i båda mästerskapen”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

FIA World RX i Katalonien börjar på lördag med omgång åtta av FIA World RX, följt av omgång nio på söndag. Helgens dubbla deltävlingar sänds globalt – såväl som via streamingplattformen RX+.

Det kompletta programmet för World RX of Catalunya finns här.

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462