CE Dealer Team åker till legendariska Montalegre för World RX of Portugal

14 sep. 2022

Teamet beger sig till den legendariska Montalegre-banan i norra Portugal, där det första FIA World Rallycross Championship-evenemanget någonsin hölls 2014, och 2022 är första gången Portugal är värd för en deltävling i den nya helelektriska eran.

Niclas Grönholm är för närvarande femma i mästerskapet, efter att ha bärgat poäng från Lettland med en femteplats i söndagsfinalen. Den 26-årige finländaren tog en seger i förra årets rallycross-VM på just Montalegre i Portugal.

”Vi lärde oss mycket i Riga, och jag hoppas att vi kan göra framsteg när det gäller vår konkurrenskraft. Banan i Portugal är väldigt fin, och en plats jag verkligen gillar att åka till. Så jag ser verkligen fram emot den portugisiska tävlingshelgen, säger Niclas Grönholm.

För Klara Andersson blir det första gången i Portugal och tävlar på en bana som ofta beskrivs som förarnas favorit.

”Jag är fast besluten att ta revansch efter en tuff helg i Riga och fortsätta utvecklingen av min körning och bilen. Det blir första gången för mig på Montalegre-banan som jag har hört mycket positivt om, och jag ser fram emot att tävla här, säger Klara Andersson.

CE Dealer Team ligger trea i teammästerskapet efter en intensiv start på satsningen i World RX - där syftet till att inspirera till mer mångfald och en hållbar framtid.

”Det har bara gått två veckor sedan Lettland, men vi har laddat batterierna och är redo att slå tillbaka i Portugal. Teamet tillsammans med våra partners har arbetat hårt för att analysera och implementera all data som samlades in i Riga för att komma tillbaka starkare. Ambitionen den här helgen är att fortsätta göra framsteg och säkra stabila resultat”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

FIA World RX of Portugal startar på lördag med omgång fyra av FIA World RX-säsongen 2022, följt av omgång fem på söndag. De två tävlingarna sänds globalt i olika kanaler – såväl som online via streamingplattformen RX+.

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

+46105563462