CE Dealer Team avslutar sin första säsong i rallycross-VM på legendariska Nürburgring

10 nov. 2022

CE Dealer Team anslöt FIA World RX i år, samtidigt som sporten klev in i en ny hållbarhetsera med lanseringen av högpresterande elbilar i mästerskapet.

Med den första jämställda föraruppställningen någonsin för en hel VM-säsong, så fortsätter CE Dealer Team att arbeta för förbättrad hållbarhet i samhället och lyfta fram den spänning som en övergång till en eldriven framtid erbjuder.

Niclas Grönholm kommer in i årets sista omgång med tre raka pallplatser och ligger just nu trea i förarmästerskapet, endast två poäng bakom tvåan och 2019 års världsmästare Timmy Hansen. Den 26-årige finländaren vann den tyska finalen i november förra året under snöiga förhållanden på Nürburgring.

”Jag hoppas på en bra tävling i Tyskland, för att runda av en lovande första säsong med vårt nya team. Jag lyckades vinna där förra året, så banan borde passa mig ganska bra. Det är fortfarande öppet i kampen om de återstående pallplatserna i mästerskapet, så målet är att avsluta säsongen med ett starkt resultat, säger Niclas Grönholm.Den svenska racerföraren Klara Andersson kommer att avsluta sin första hela säsong någonsin i rallycrossens toppskikt under World RX of Germany. 22-åringen ligger just nu sjua i tabellen, sex poäng från sjätteplatsen.

"Det ska bli spännande att återvända till Nürburgring, där jag tävlade i den eldrivna supportklassen RX2e förra året under svåra och snöiga förhållanden. Jag, liksom alla i teamet, jobbar hårt för att avsluta den här säsongen starkt, och jag kan inte vänta med att pressa min PWR RX1e till max för sista gången i år”, säger Klara Andersson.

CE Dealer Team ligger trea i teammästerskapet när de går in i säsongsfinalen.

”Det har varit en intensiv första säsong för oss i FIA World RX, då vi har visat framfötterna och tänjt på gränserna både på och utanför banan tillsammans med våra partners. Vi ser nu fram emot att avsluta säsongen med ett bra resultat både för teamet och förarna i Tyskland”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Finalhelgen i World RX börjar på lördag med ett träningspass, SuperPole och de tre inledande heaten, följt av ett progressionsrace och finaler på söndagen. Tävlingarna sänds över hela världen på TV – såväl som via streamingplattformen RX+.

Det kompletta programmet för World RX of Germany finns här.

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

+46105563462