Klara Andersson återvänder till säsongsfinalen av Extreme E

02 nov. 2022

Målet med Extreme E är att använda elektrisk racing för att lyfta fram avlägsna platser som hotas av problem med klimatförändringen, och att uppmuntra oss alla att vidta positiva åtgärder för att skydda vår planets framtid.

"Jag har aldrig varit i Uruguay förut, så hela resan blir ett äventyr i sig. Jag är glad över att ABT och CUPRA har litat på mig och att vi kommer att tävla i finalen tillsammans. Det är en stor utmaning och jag är redan lite exalterad", säger Klara Andersson.

Det 22-åriga svenska stjärnskottet kommer återigen att ansluta sig till förarkollegan Nasser Al-Attiyah och teamet ABT CUPRA XE, som ersättare för Jutta Kleinschmidt, som återhämtar sig från en olycka vid förra tävlingen i Chile.

"Vi är i ständig kontakt med Jutta och önskar henne en fortsatt god återhämtning", säger ABT:s vd Thomas Biermaier.

”Samtidigt är vi nöjda med att vi lyckades få med Klara i teamet till säsongsavslutningen efter hennes starka debut i Chile. Efter pallplaceringen är vårt mål tydligt: ​​vi vill avsluta vår andra säsong i Extreme E, där det har varit några upp- och nedgångar, på topp.”

Klara Andersson skapade rubriker i förra omgången där hon tog en pallplats med teamet och kommer att utnyttja den erfarenheten under Energy X Prix på Uruguays sydkust.

"Jag är definitivt bättre förberedd än förra gången i Chile. Vi har nu möjlighet att fokusera på uppgiften, reda ut öppna frågor och förbereda oss på ett strukturerat sätt, säger Klara Andersson.

"På plats får jag en "course walk"  för att lära känna banan och två fria träningspass för att vänja mig vid allt innan kvalet – en vanlig tävlingshelg med andra ord. Vi hjälps åt för att avsluta säsongen på ett bra sätt. Vi såg i Chile att vi har tempot och kommer att bygga vidare på det.

Säsongsfinalen av Extreme E äger rum den 26-27 november, två veckor efter säsongsfinalen i FIA World Rallycross Championship där hon tävlar för det Swecon-supportade CE Dealer Team.

Mer information på: extreme-e.com

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross ChampionshipTill årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

+46105563462