Klara Andersson utnämnd till ”Racer of the Weekend” på Nürburgring

15 nov 2022

Det är möjligt att Klara Andersson imponerade när hon tog sig till finalen i sin World RX-debut i Norge och skrev historia genom att ta en pallplats i Portugal, men det var ingen tvekan om att Klaras prestation i säsongsfinalen under World RX of Germany var hennes bästa hittills i rallycrossens eldrivna toppklass.

Efter att ha börjat helgen med den sjunde respektive femte snabbaste tiden i de två inledande heaten, så hade Andersson koll på sina rivaler i det tredje, där hon bestämt avvärjde Kevin Hansen hela vägen till målflaggan för sin första seger i ett World RX-heat. Hon hade den tredje snabbaste tiden totalt – endast slagen av världsmästarna Johan Kristoffersson och Timmy Hansen – vilket säkrade henne en femteplats i rankingen halvvägs in i helgens tävling.


Söndagen var ännu bättre. En snygg omkörning på innern i starten av hennes progressionsrace gjorde att den 22-åriga svenskan kunde ta ledningen. Hon höll fast vid den under ihållande press från Johan Kristoffersson. Hennes landsman tog sin joker på varv tre, och när Klara kom ut ur jokern på det femte och sista varvet var det mycket jämnt. Hon passerades dessvärre av världsmästaren Kristoffersson i utgången av jokervarvet och när han korsade mållinjen var det endast tre tiondelar före den unga svenska sensationen.

Andersson tappade viktiga positioner i den typiska trängseln i första kurvan av semifinalen, men fransmannen Guerlain Chicherits genade kraftigt över kerbsen i sin Lancia Delta Integrale och slog sönder hjulupphängningen, vilket gjorde att Klara kunde passera honom för en plats i finalen. I slutänden blev det dessvärre ingen final efter att hon efter ett teambeslut överlåtit sin plats till stallkamraten Niclas Grönholm så att han kunde ta hem tredjeplatsen i mästerskapet, men Klara satte verkligen avtryck under helgen med sin fart och taktiskt smarta körning.

Grattis Klara Andersson och Construction Equipment Dealer Team!

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462