Klara Andersson vinnare i årets sista deltävling i Extreme E

28 nov 2022

Klara Andersson från det Swecon-supportade CE Dealer Team i det eldrivna rallycross-VM, återvände till Extreme E för säsongsfinalen i Uruguay efter sin framgångsrika debut i Chile där hon redan där bidrog till att säkra en pallplats för ABT CUPRA XE.

Helgens hyllade triumf var den första segern för teamet i det nya mästerskapet för helelektriska terrängracingbilar och den perfekta avslutningen på en säsong av både upp- och nedgångar. Det var efter en skada på den ordinarie föraren Jutta Kleinschmidt som Klara fick hoppa in i teamet som reserv inför förra tävlingen i Chile - och nu fick hon avsluta säsongen med att stå högst upp på pallen.Nasser Al-Attiyah och Klara Andersson studsade tillbaka från en bestraffning i sitt kvalheat för att gå vidare och vinna finalen före McLarens Tanner Foust och Emma Gilmore. Tredjeplatsen för Lewis Hamiltons team X44 Vida Carbon Racing med förarna Sebastien Loeb och Cristina Gutierrez, räckte för att de skulle ta hem totalsegern i årets Extreme E.

– Idag är en dag full av känslor för mig. Jag har följt Extreme E länge och hoppades på min chans - nu har jag fått den i det här fantastiska teamet, och jag har gett allt för att göra det bästa av det. Det är en framgång för hela teamet, som välkomnade mig och stöttade mig tillsammans med Nasser, säger Klara Andersson.

Se highlights från helgens finaldag här!

Vad är Extreme E?

Extreme E är en FIA-sanktionerad internationell terrängracingserie som använder elektriska terrängbilar med specifika silhuetter för att tävla i avlägsna delar av världen, till exempel den saudiarabiska öknen eller Arktis. Alla tävlingsplatser är valda för att öka medvetenheten om vissa aspekter av klimatförändringen och Extreme E upprätthåller ett "Legacy-program" som avser att ge socialt och miljömässigt stöd till dessa platser. Serien främjar också jämställdhet inom motorsport genom att kräva att alla lag består av en kvinnlig och en manlig förare som delar lika på körningen.

Mer information på: extreme-e.com

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross ChampionshipTill årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462