Asiendebut för World RX med säsongsfinal i Hongkong

21 mars 2023

Efter en lång turné genom Europa under sommaren och sedan en återkomst till Sydafrika i oktober, kommer World RX – som blandar de allra bästa aspekterna av banracing och rally i ett spännande, head-to-head-format – att utöka sina horisonter, genom att bege sig till Asien för allra första gången, där mästaren även kommer att krönas.

Den banbrytande och nu eldrivna VM-serien kommer att avsluta sin tionde säsong i en stad som delar otaliga synergier med rallycrossens toppklass – från spjutspetsteknologi till ett alltmer hållbarhetscentrerat tillvägagångssätt – samtidigt som den förstärker sin globala status.


Tävlingen arrangeras lokalt av Hong Kong Automobile Association (HKAA) och med stöd av Cultural, Sport and Tourism Bureau of the Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR). Tävlingshelgen som är den första upplagan i ett treårigt avtal, kommer att leverera en double-header med elektrifierande action, med en tävling varje dag. Den kommer att äga rum i Hongkongs Central Harbourfront Event Space, precis bredvid den ikoniska Victoria Harbour, där en helt ny bana kommer att arrangera den första stadstävlingen i World RX-historien.

World RX of China, Hong Kong tillkännagavs officiellt den 21 mars under en lanseringsceremoni på Mandarin Oriental Hotel i Hongkong, där en mängd VIP-inbjudna och media deltog.

Arne Dirks, vd, Rallycross Promoter GmbH, sade:

"Vi är glada över att bekräfta Hongkong som platsen för de två sista omgångarna av 2023 FIA World Rallycross Championship. Bara genom att vara här idag är det tydligt att se vilken spektakulär plats vi befinner oss på, och vilken magnifik bakgrund Victoria Harbour och det centrala affärsdistriktet kommer att ge vår högintressanta säsongsfinal med det första stadsloppet någonsin. Det har varit ett nöje att samarbeta så positivt och proaktivt med både HKAA och HKSAR för att förverkliga denna vision. Hongkong – let's race!”

Dr. Ringo Lee Yiu Pui, president, Hong Kong Automobile Association (HKAA), sade:

"Vi är glada över att internationell motorsport återvänder till Hongkong. Med en över 100-årig historia har HKAA erfarenhet av att organisera stora evenemang, och vi är stolta över att Hongkong kommer att bli den första platsen i Asien-Stillahavsområdet som välkomnar FIA World Rallycross Championship, vilket ger den ultimata motorsportunderhållningen till vår stad. På HKAA:s vägnar vill jag tacka arrangören av evenemanget, Teamwork Creative Events, såväl som alla sponsorer och byggpartner för att de fick detta att hända.”

Wesley Wan, MH, chefskonsult för World RX (HK) Management, sade:

"Motorsport är min passion, och som en fartfylld och spännande stad tror vi att Hongkong är den perfekta platsen att vara värd för ett så fartfyllt och spännande evenemang som World RX. Alla är överens om att platsen för rallycrossbanan har den bästa bakgrunden staden kan erbjuda, och med större delen av banan omgiven av läktare kommer åskådarna att kunna se allt som händer. Det blir maximal underhållning, och med ett flerårigt kontrakt är detta bara början!”Lung-Nien Lee, FIA:s vicepresident för sport Asien-Stillahavsområdet, sade:

"Det är FIA:s uppdrag och ansvar att leda motorsporten in i en framtid med låga koldioxidutsläpp, att minska dess miljöpåverkan och bidra till en grönare planet. Att World RX är helt elektriskt är i linje med FIA:s engagemang för hållbarhet och fungerar som ett tekniskt laboratorium. Jag skulle vilja gratulera World RX, Cultural, Sport and Tourism Bureau of the HKSAR och HKAA för att de inte bara organiserade detta evenemang utan också visade upp Asiens engagemang för miljömässig hållbarhet."

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross ChampionshipSwecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#TheFutureIsElectric #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462