Gotland Grand National 2021

Gotland Grand National är årets höjdpunkt för alla endurofantaster. Med en härlig publik längs banan på Tofta skjutfält med 40 partners och utställare närvarande, så måste GGN upplevas på plats. Redan nu längtar vi lite extra till  denna enduroutmaning som kör sitt 38:e år 2021. Swecon är officiell partner till tävlingarna och supportar med maskiner under, före och efter evenemanget. 

Nyhet! Tillsammans med Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet arrangerar GGN den första stora pedaldrivna E-Bike tävlingen i Sverige. Tävlingen körs som ett varvlopp med 2 timmars cykeltid på 10 km av den 22 km långa GGN banan.

Klasser 

Tävlingarna körs med klasserna; Elit (Herr & Dam, Senior, Junior & El), Motion, Veteran, Guldhjälm, Ungdom och E-Bike. Körtiden varierar från 45 minuter till 3 timmar och körs på banor vars varvlängd är 1 - 2,2 mil lång beroende på klass. 

Banan

Banans hela slinga är cirka 22 km lång med en tankslinga, varvräkning och målgång som är indelad i 22 sektioner. För El-klassen finns 2 zoner för batteribyte och 1 zon för laddning. Banorna varierar i markbeskaffhet samt bredd och bandning. 

Nyheter och pressmeddelanden