Rally Sweden - det svenska vinterrallyt

WRC är en av de absolut största utmaningarna en förare, och teamen, kan ställas inför. Tretton deltävlingar i lika många länder – från chilenska bergen till det svenska vinterlandskapet. Alla lopp är unika och ställer extrema krav på förare, bil och team. I februari varje år körs Svenska Rallyt - det enda vinterrallyt i WRC-kalendern.

Swecon har sedan flera år försett Rally Sweden med maskiner från Volvo Construction Equipment på serviceplatsen, samt för byggnation och preparering runt på sträckorna. I vårt lokala samarbete med Rally Sweden arbetar vi förstås aktivt med att minimera arrangemangets miljöpåverkan. Tillsammans med Rally Sweden och under parollen "Rally Towards Zero" ser vi till att våra maskiner är eldrivna eller körs på fossilfri HVO-diesel med motorer som svarar mot de hårt ställda utsläppskraven i Steg 5. Det är bara ett av många steg mot det högt ställda målet att göra tävlingen helt klimatneutral.

Under säsongen 2022 blev rally-VM först ut i global motorsport att kombinera hydridmotorer med fossilfria bränslen vilket innebär ett stort steg in i en hållbar framtid.

Swecon på Rally Sweden i Umeå


Swecons sponsring och samarbeten

 • Rallycross

  Volvo CE och Swecon är partner till det eldrivna rallycross-VM, CE Dealer Team och den svenska deltävlingen som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Rally

  Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero". Rallyt är en deltävling i FIA World Rally Championship.

  Mer information

 • Banracing

  Swecon är officiell partner till STCC 2024 och supportar med Volvo hjullastare och hjulgrävare för underhåll och bärgning i det eldrivna mästerskapet.

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor och multianläggningar.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Eskilstuna United

  Tillsammans samlar vi talang och utvecklar proffs. Eskilstuna United och Swecon i samarbete för jämställdhet och fler kvinnor i anläggningsbranschen.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information

Kontakt