Rally Sweden - det svenska vinterrallyt

WRC är en av de absolut största utmaningarna en förare, och teamen, kan ställas inför. Tretton deltävlingar i lika många länder – från argentinska bergen till det svenska vinterlandskapet. Alla lopp är unika och ställer extrema krav på förare, bil och team. I februari körs Svenska Rallyt - det enda vinterrallyt i WRC-kalendern.

Swecon har sedan flera år försett Rally Sweden med maskiner från Volvo Construction Equipment på serviceplatsen, samt för byggnation och preparering runt på sträckorna. I vårt fördjupade samarbete med Rally Sweden arbetar vi förstås aktivt med att minimera miljöpåverkan. Tillsammans med Rally Sweden och under parollen "Rally Towards Zero" ser vi till att våra maskiner körs på fossilfri HVO-diesel och med motorer som svarar mot de hårt ställda utsläppskraven i Steg 5. Det är bara ett av många steg mot det högt ställda målet att göra tävlingen helt klimatneutral.

Under 2022 kommer rally-VM vara först ut i global motorsport att kombinera hydridmotorer med fossilfria bränslen vilket innebär ett stort steg in i framtiden.

Rally Sweden 2022 genomförs den 24-27 februari. VM-deltävlingen läggs senare än normalt för att undvika kollisioner med vinter-OS i Peking.

Läs mer om Rally Sweden


Kontakt