Swecons monter på Svenska Maskinmässan


Välkommen till Swecons monter under Svenska Maskinmässan på Solvalla den 2-4 juni 2022. Träffa våra experter och upplev våra nya produkter och tjänster. Vi fyller på vår digitala monter med innehåll under och efter mässan. Väl mött i monter Ö:18! 

 


Hjullastare och dumprar

Volvos populära hjullastare och dumprar har under det senaste året fått en hel del uppdateringar. Kom och träffa våra experter som står placerade centralt i vår monter.

 • Hjullastare och dumprar

  Hjullastare och dumprar

  Mikael Nordell, produktspecialist hjullastare och dumprar, presenterar de maskiner som visades under Svenska Maskinmässan 2022 – Volvo L90H, Volvo A25G och Volvo L260H.

  Utforska Swecons utbud av hjullastare

  Utforska Swecons utbud av dumprar

 • Volvo L90H

  Öka produktiviteten och sänk driftkostnaderna med uppdaterade L90H som är fullspäckad med innovativa funktioner. Med 3 % mer tipplast och 73 mm högre lyfthöjd är L90H mångsidig och snabb, med en ökad topphastighet på 50 km/h – tack vare den valbara lock-up-funktionen. Och med upp till 20 % högre bränsleeffektivitet kan uppgraderade L90H få mer gjort medan den förbrukar mindre.

  Upptäck Volvo L90H

 • Volvo L260H

  Troget sitt arv blev Volvo pionjär genom att år 2011 lansera en 35 tons-hjullastare – L250G. Volvo introducerar nästa generation hjullastare – L260H – byggd i samverkan med kunden, för kunden.

  Läs mer om Volvo L260H

 • Volvo A25G

  Upplev de enastående transportegenskaperna hos Volvos slitstarka A25G, med produktivitetshöjande funktioner och avancerad teknik som ger ökad effektivitet utan att du behöver göra avkall på prestanda. Få mer gjort till lägre kostnad året runt och i alla typer av terräng med den kraftfulla A25G; slitstarka komponenter och ökad nyttolast bidrar till maximal lönsamhet och drifttid.

  Utforska Volvo A25G


Grävmaskiner

På mässan visar vi flera tunga nyheter i grävmaskinsprogrammet. Vad sägs om 50-tonnaren EC530E, rivningsspecialisten EC380E SB och materialhanteraren EW240E? Eller varför inte titta närmare på vårt grävsystem Dig Assist?

 • Grävmaskiner

  Grävmaskiner

  Torbjörn Magnusson, produktspecialist grävmaskiner, beskriver de grävare som presenterades under Svenska Maskinmässan 2022 – Volvo EWR130E, Volvo EW240E MH, Volvo EC380E Straight Boom och Volvo EC530E.

  Upptäck vårt breda utbud av grävmaskiner

 • Volvo EC530E

  Volvo EC530E

  Volvo EC530E är med besked en verklig 50-tonnare. Den här maskinen ger den hållbarhet och de prestanda som du skulle förvänta dig av en 60-tonnare och sätter nya standarder för en maskin på 50 ton, genom att ge 25 % högre bränsleeffektivitet och 20 % högre produktivitet. Med en revolutionerande ny generation av elhydraulik, enastående tillförlitlighet och ultimat komfort för föraren är EC530E den perfekta partnern i tung entreprenad och större schakter.

  Utforska Volvo EC530E 

 • Volvo EC380E Straight Boom

  Volvo EC380E Straight Boom är konfigurerad för att leverera överlägsen prestanda och säkerhet i rivningsapplikationer, samtidigt som den bibehåller den kvalitet och komfort som du skulle förvänta dig från dess motsvarighet bland standardmaskinerna. Med en betydande fördel i höjd erbjuder grävaren med rak bom klar sikt över arbetsplatsen, enastående räckvidd, stabilitet och lyftkapacitet och ett ultimat skydd mot fallande skräp.

  Besök produktsidan för Volvo EC380E Straight Boom

 • Volvo EWR130E

  Volvo EWR130E

  Hjulgrävmaskinen Volvo EWR130E levererar enastående maskinprestanda i ett branschledande kompakt paket. Hytten är gemensam med större hjulgrävare och erbjuder all komfort och sikt du förväntar dig av en Volvo. Oavsett om du arbetar på trånga platser i tätbebyggelse, infrastrukturprojekt, markanläggning eller något annat, så sätter den här mångsidiga 12- till 14-tonsmaskinen nya standarder när det gäller smidighet och prestanda.

  Utforska Volvo EWR130E

 • Volvo EWR170E (Betty Blue)

  Linus Josefsson har på kort tid blivit lite av en profil på Instagram. På kontot ”hillbiillyoperator” får följarna hänga med på Linus olika arbetsplatser och i centrum finns alltid hans nya blåmetalliclackade Volvo EWR170E med Dig Assist. Linus och hans Betty Blue finns med oss på Svenska Maskinmässan!

  Läs artikeln om Linus ”hillbiillyoperator” Josefsson

  Utforska Volvo EWR170E 

  Lär dig mer om Dig Assist

   

 • Volvo EW240E MH

  Volvo EW240E MH

  Materialhanteraren EW240E är skräddarsydd för avfalls- och återvinningsapplikationer. Utvecklad och tillverkad av Volvo och vår största materialhanterare hittills. Den bygger på årtionden av erfarenhet från produktion av flerfunktionella och tillförlitliga hjulgrävare.

  Läs mer om Volvo EW240E MH

 • Dig Assist

  Dig Assist

  Dig Assist-maskinstyrningssystem från Volvo maximerar din maskins produktivitet och levererar hög grävningsnoggrannhet på en bråkdel av tiden.

  Upptäck Dig Assist


Eldrivna maskiner

Det är i det kompakta programmet vi har de flesta banbrytande nyheterna. Vi har två helt nya maskiner från Volvo på plats i det som är branschens bredaste sortiment av eldrivna maskiner.

 • Kompaktmaskiner och eldrivna maskiner

  Kompaktmaskiner och eldrivna maskiner

  Swecons produktspecialist Fredrik Askling berättar om vad han och hans kollegor kommer att visa på kompaktmaskinstationen i Swecons monter under Svenska Maskinmässan.

  Utforska Swecons utbud av eldrivna maskiner

 • Volvo L20 Electric

  Vi presenterar den eldrivna kompaktlastaren Volvo L20 Electric, det senaste tillskottet i vår ständigt växande portfölj av elmaskiner, som ger det ultimata inom hållbar, effektiv och tystgående prestanda. L20 Electric bygger på det beprövade konceptet från den större L25 Electric och är särskilt utformad för applikationer som kräver en skopkapacitet på 0,8 m3 och är det perfekta valet för trånga och smala utrymmen.

  Utforska nya Volvo L20 Electric

 • Volvo EC18 Electric

  EC18 Electric bygger på framgångarna med ECR25 Electric och utökar den beprövade tekniken från dess motsvarighet med dieselmotor och erbjuder ett nytt alternativ i Volvos utbud av elmaskiner. Maskinen är lätt att använda och transportera och är utformad för arbete i 1,8-tonsapplikationer. Maskinen utvald som Best in Show på Svenska Maskinmässan av tidningen Maskinentreprenören.

  Läs mer om Volvo EC18 Electric

 • Volvo ECR25 Electric

  Grävmaskinen Volvo ECR25 Electric skriver om spelreglerna med besked. Som först ut i en ny serie eldrivna minigrävare tar den ett beprövat koncept – och tillför sedan elektrisk batterikraft, så att du får all prestanda du behöver i det kompakta paket du önskar. Volvo CE rör sig mot en ljusare, mer hållbar framtid, och nu kan du också göra det.

  Läs mer om Volvo ECR25 Electric

 • Vanliga frågor om eldrivna maskiner

  Har du frågor om våra elektriska maskiner? Du är inte ensam!

  Besök vår FAQ (frequently asked questions) om våra eldrivna maskiner


Väganläggning

Swecon ställer upp med en rutinerad trio på stationen för väganläggningsmaskiner. VI visar två asfaltläggare, en jordpackningsvält och Assist-apparna Pave Assist och Compact Assist. Välkommen till Christer, Kjell och Tommy!

 • Väganläggningsmaskiner

  Väganläggningsmaskiner

  Christer Gryth, som är Swecons Key Account för väganläggningsmaskiner, berättar om de väganläggningsmaskiner som fanns på plats under Svenska Maskinmässan 2022 – Volvo P2870D, Volvo P6870D och Volvo SD75B.

  Upptäck vårt sortiment av asfaltläggare

  Upptäck vårt sortiment av vältar

 • Volvo P2870D

  Volvo P2870D

  Volvo P2870D ABG är den mest kompakta hjulburna läggaren i Volvos sortiment. Med en snäv vändradie på endast 2 meter och en körhastighet på upp till 16 km/h ger P2870D ABG oslagbar mångsidighet i små till medelstora läggningsapplikationer.

  Upptäck Volvo P2870D

 • Volvo P6870D

  Volvo P6870D

  Med P6870D ABG får du oslagbar mångsidig läggning. Enastående kraft, prestanda och hållbarhet inryms i en mycket lättmanövrerad och kompakt läggare med en grundbredd på 2,5 meter.

  Läs mer om Volvo P6870D

 • Volvo SD75B

  Volvo SD75B

  Nya jordkompaktorn SD75B från Volvo är fullpackad med avancerad teknik – valsen är konfigurerad för att vara lättanvänd, samtidigt som motorn styr sig själv. Den intelligenta välten anpassar sig till din konfiguration och arbetsplats för att ge maximal mångsidighet och prestanda.

  Utforska Volvo SD75B


Tjänster

I hjärtat av vår monter hittar ni vår stora station för tjänster och digitala lösningar. Upptäck vår kundportal mySwecon och lösningar för produktivitet, optimering och tillgänglighet. Möt våra duktiga experter!

 • Tjänster

  Tjänster

  Swecons projektledare och produktspecialist Martin Nyrén berättar om de fyra tjänster som stod i centrum under Svenska Maskinmässan 2022.

  De fyra tjänsterna är mySwecon, produktivitet, optimering och tillgänglighet.

  Upptäck Swecons tjänsteutbud för maskinägare

 • Kundportalen mySwecon

  mySwecon är din personliga digitala assistent som samlar dina viktigaste tjänster och serviceapplikationer på ett ställe för att göra vardagen enklare.

  Upptäck mySwecon 

  Logga in i mySwecon (extern länk)

 • Connected Map

  Connected Map

  Positioneringstjänsten Connected Map ger en visualiserad arbetsplatsöversikt av alla maskiner och fordon på en arbetsplats. Tjänsten är tillgänglig för maskinförarna i hytten och för platscheferna på kontoret.

  Läs mer om Connected Map 

 • Effektiv utlastning

  Effektiv utlastning

  Förbättra dramatiskt effektiviteten i verksamheten med Effektiv utlastning, den perfekta lösningen för projekt där stora mängder material flyttas. Den intelligenta tjänsten kopplar i realtid samman maskinförare, lastbilschaufförer och platschefer för att maximera lönsamheten och hållbarheten i massutgrävningsprojekt.

  Lär dig mer om Effektiv utlastning 

 • Volvo Site Simulation

  Volvo Site Simulation

  Gör logistiken på arbetsplatsen mer effektiv och sänk dina kostnader per ton med hjälp av verktyget Volvo Site Simulation.

  Läs mer om tjänsten Site Simulation

 • Reservdelar

  Skaffa rätt reservdelar och lösningar för din Volvo från Swecons sortiment med hög tillgänglighet och kvalitetsreservdelar som kan hjälpa dig att öka din drifttid utan att behöva köpa en ny maskin.

  Upptäck vårt utbud av reservdelar

 • Serviceavtal

  Dra nytta av skräddarsydda serviceavtal inklusive verktyg och tjänster som bäst passar dina verksamhetsbehov.

  Läs mer om våra serviceavtal 


Jobba hos Swecon

Intresserad av att jobba med Volvo hos marknadsledaren Swecon? Just nu har vi flera tjänster lediga som servicetekniker över hela landet, men vi söker även annan personal. Möt Pernilla, Björn och Paula och en av våra 300 servicetekniker!

 • Jobba hos Swecon

  Jobba hos Swecon

  Pernilla Pelizzoli jobbar som HR Business Partner hos Swecon. Här berättar hon om Swecons rekryteringstält under Svenska Maskinmässan 2022, och om vilka tjänster vi söker just nu.

  Lediga jobb hos Swecon

   

 • Swecon söker servicetekniker

  Redo för en ny resa tillsammans med Swecon – rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment?

  Vi söker fler servicetekniker över hela landet! Läs mer 

 • Arbeta på Swecon

  Lär dig mer om vår långsiktiga vision, vår arbetsplats och spännande arbetsområden.

  Att arbeta på Swecon

 • Utvecklas med oss

  Välj bland en rad möjligheter där du kan utvecklas – både som person och inom ditt yrke.

  Utvecklas med oss

 • Lediga jobb

  Ta ditt nästa steg i karriären och utveckla din passion. Här hittar du olika lediga befattningar inom Sweconkoncernen.

  Lediga jobb