Swecons monter på Svenska Maskinmässan


Missade de att besöka Swecons monter under Svenska Maskinmässan på Solvalla den 30 maj - 1 juni 2024? Inga problem! Efter mässan kan du lyssna på våra experter och uppleva våra nya produkter och tjänster här i vår digitala monter. Läs även pressmeddelandet. Välkommen!


Hjullastare

Volvos populära hjullastare har under det senaste året fått en hel del uppdateringar. Kom och träffa våra experter som står placerade centralt i vår monter.

 • Introduktion: Hjullastare

  Introduktion: Hjullastare

  Mikael Nordell, produktchef för hjullastare och dumprar, presenterar maskinen som visades under Svenska Maskinmässan 2024:  uppdaterade Volvo L90H med hyttfjädring och nya Co-Pilot. 

  Utforska Swecons utbud av hjullastare

  Utforska Swecons utbud av dumprar

 • Volvo L90H med hyttfjädring

  Öka produktiviteten och sänk driftkostnaderna med uppdaterade L90H som är fullspäckad med innovativa funktioner. Bland annat en ökad topphastighet på 50 km/h – tack vare den valbara lock-up-funktionen. Och med upp till 20 % högre bränsleeffektivitet kan uppgraderade L90H få mer gjort medan den förbrukar mindre. Lägg till det den nya hyttfjädringen. Oslagbart!

  Upptäck Volvo L90H

 • Volvo L90H Winter Edition

  Volvo L90H Winter Edition

  Swecons specialutrustade hjullastare Volvo L90H Winter Edition är utrustad med bland annat hyttfjädring och en knapp för tryckavlastning. 

  Upptäck Winter Edition


Grävmaskiner

På mässan visar vi flera tunga nyheter i grävmaskinsprogrammet. Vad sägs om den rykande färska 50-tonnaren EC500 eller den ännu större brorsan EC550E med XMOR-skopa? Eller varför inte titta närmare på vårt grävsystem Dig Assist?

 • Introduktion: Grävmaskiner

  Introduktion: Grävmaskiner

  Johan Henrysson, produktchef för grävmaskiner, presenterar de grävmaskiner som kommer att finnas på plats under Svenska Maskinmässan 2024 – de nylanserade EC500 och den relativt nya EC550E med XMOR-skopa.

  Upptäck vårt breda utbud av grävmaskiner

 • Volvo EC500 - nyhet!

  Ta en titt på Volvos senaste innovation - EC500, först ut i den helt nya generationen grävmaskiner. Prototypen gjorde ett starkt intryck på CONEXPO i Las Vegas redan förra våren och vi är glada över att äntligen få presentera den på mässan. Upptäck dess imponerande funktioner och se hur den kan förbättra ditt arbete. Det här är definitivt en nyhet du inte vill missa!

  Läs mer om Volvo EC500

  Lär dig mer om Dig Assist

   

 • Volvo EC550E med XMOR-skopa - nyhet!

  Volvo EC550E levererar den optimala kombinationen av hållbarhet och prestanda. Ett utmärkt val för tung entreprenad och stora schakter. Med hög komfort för föraren, lång drifttid, ny elektrohydraulik, 20 % högre produktivitet och 25 % bättre bränsleeffektivitet, sätter denna maskin en ny standard för 50-tonsmaskiner. Med nya XMOR-skopan kan du dessutom producera som en 70-tonnare!

  Upptäck Volvo EC550

 • Götenes nya XMOR®-skopa

  Götenes nya XMOR®-skopa

  Volvo EC550E i en specialkonfiguration tillsammans med Götenes nya XMOR®-skopa. Redskapets innovativa konstruktion ger ökad volymkapacitet och dramatiskt förbättrad produktivitet. Tack vare den upp till 4 m3 stora och 20 % lättare skopan har man lyckats öka 50-tonnarens produktivitet till samma som en 70-tonnare.

 • EWR170E - STCC Recovery Solution

  Vi presenterar EWR170E, utvecklad i samarbete med våra kunder för våra kunder. Med enastående arbetsradie på övervagnen, toppmoderna funktioner och intelligent teknik, garanterar den hög produktivitet och effektivitet. På mässan i ett STCC-utförande som bärgningslösning i den nya eldrivna banracingserien och World RX.

  Upptäck Volvo EWR170

  Mer om Swecon i STCC

 • Vill du ligga i framkant?

  Vill du ligga i framkant?

  Vi flyttar fram gränserna den 29 maj 2024. Håll ögonen öppna för nyheter på www.swecon.se och i våra sociala medier innan Svenska Maskinmässan drar igång...

 • Volvo EC500 på CONEXPO

  Volvo EC500 på CONEXPO

  Swecon rapporterade från Volvos monter på CONEXPO-CON/AGG i Las Vegas i  mars 2023. Där visades en förseriemodell av grävmaskinen Volvo EC500 som nu kommer att visas på Solvalla - den första modellen ur en helt ny serie grävmaskiner från Volvo.

   

 • Dig Assist

  Dig Assist

  Dig Assist-maskinstyrningssystem från Volvo maximerar din maskins produktivitet och levererar hög grävningsnoggrannhet på en bråkdel av tiden.

  Upptäck Dig Assist


Eldrivet

Det är i det eldrivna programmet vi har de flesta banbrytande nyheterna. Vi har tre maskiner från Volvo på plats i det som är branschens bredaste sortiment av eldrivna maskiner.

 • Introduktion: Eldrivna maskiner

  Introduktion: Eldrivna maskiner

  Swecons produktspecialist Björn Svedberg visar upp delar ur Volvos elektriska sortiment som fick följa med till Svenska Maskinmässan på Solvalla.

  Utforska Swecons utbud av eldrivna maskiner

 • Volvo L25 Electric

  Med Volvo L25 Electric får du samma höga prestanda som du förväntar dig av en dieseldriven, men med den fördelen att den är helt utsläppsfri. Oavsett vilken användning du har för hjullastaren, kan du vara trygg i vetskapen om att denna kompakta modell kommer att leverera på ett tystare, renare och mer bekvämt sätt.

  Utforska nya Volvo L25 Electric

 • Volvo EC18 Electric

  EC18 Electric utökar den beprövade tekniken från den dieseldrivna motsvarigheten och erbjuder ett nytt alternativ i utbudet av elmaskiner. Maskinen är lätt att använda och transportera och är utformad för arbete i 1,8-tonsapplikationer. I Swecons monter kan du testa hur tyst och vibrationsfri maskinen är!

  Läs mer om Volvo EC18 Electric

 • Volvo EC230 Electric

  På vår demoyta kan du provköra EC230 Electric - en innovativ eldriven modell som bygger på den beprövade tekniken från Volvos bandgrävare. Genom att kombinera kraften från den tekniken med alla fördelar som eldrift medför, erbjuder EC230 Electric enastående prestanda. Den minskar buller och vibrationer för förarna och tack vare den effektiva elmotorn blir hydrauliken mer följsam.

  Läs mer om EC230 Electric

 • Volvo EC230 Electric hos Skanska

  Volvo EC230 Electric hos Skanska

  Volvos EC230 Electric levererad av Swecon spelar en viktig roll i Sveriges största fossilfria arbetsplats och bidrar med 2 700 utsläppsfria timmar. Med noll avgasutsläpp, nästan helt tyst och bekvämare drift hjälper denna medelstora batterielektriska maskin oss att utmana byggstandarder och hitta nya möjligheter att bygga den värld vi vill leva i. 

 • Klimatpremie vid köp av eldrivet!

  Finansiera din eldrivna Volvo med stöd av Klimatpremien - energimyndigheten har en ny klimatpremie för vissa miljölastbilar och elektriska arbetsmaskiner. Den sökande kan få maximalt 20 procent av miljöfordonets inköpspris. 

  Läs mer om klimatpremien

 • Menhammar - där eldrift möter hästkraft

  Menhammar - där eldrift möter hästkraft

  Välkommen till en plats där tradition möter framtid, där äkthet flödar och där hållbarhet är i fokus. Menhammar Stuteri, en pärla belägen på en ö utanför Stockholm och ett av Sveriges mest respekterade stuterier. Här tar man inte enbart tillvara på det förflutna, utan blickar modigt framåt med hjälp av moderna elmaskiner från Swecon och Volvo Construction Equipment. Välkomna till Menhammar – där tradition möter hållbar framtid.

  Upptäck Menhammar

 • Vanliga frågor om eldrivna maskiner

  Har du frågor om våra elektriska maskiner? Du är inte ensam!

  Besök vår FAQ (vanliga frågor) om våra eldrivna maskiner


Kompakt

Vår senaste kollektion av kompakta maskiner är det perfekta valet för effektivitet och hållbarhet. Med högteknologiska funktioner och en kompakt design, är våra Volvo maskiner redo att möta de tuffaste utmaningarna. Upptäck vårt sortiment och ta del av vår kvalitet och pålitlighet idag. 

 • Introduktion: Kompaktmaskiner

  Introduktion: Kompaktmaskiner

  Swecons produktspecialist Stelios Pantelidis berättar om vad han och hans kollegor kommer visaDE upp från Volvos kompaktsortiment i Swecons monter under Svenska Maskinmässan på Solvalla. 

   

 • Volvo L35 - nyhet!

  Den uppdaterade kompaktlastaren Volvo L35 är idealisk för trånga utrymmen och ojämn terräng. Den har snabba rörelser och stark dragkraft, brytkraft och lyftkraft som vanligtvis bara finns hos större maskiner. Förare uppskattar den enkla åtkomsten till hytten, god sikt och intuitiva reglage. Resultatet: mer produktiva och effektiva lastcykler.

  Läs mer om Volvo L35

 • Upptäck Volvo L35

  Upptäck Volvo L35

  Möt de förbättrade hjullastarna L30 och L35: Bättre, snabbare och enklare. Högre funktionalitet och en enastående operatörsupplevelse är bara några av förbättringarna som gjorts på den nya generationens L30 och L35 kompakta hjullastare från Volvo Construction Equipment.

   

 • Volvo ECR40 - nyhet!

  Behöver du en lättmanövrerad kompakt grävmaskin med kort svängradie? Då är minigrävaren Volvo ECR40 det perfekta valet. Den är speciellt utformad för att leverera hög brytkraft och lyftkapacitet även i tuffa applikationer med tyngre laster.

  Läs mer om Volvo ECR40

  Kampanj Volvo ECR40

 • Upptäck Volvo ECR40

  Upptäck Volvo ECR40

  Volvos nya kompakta men kraftfulla minigrävare erbjuder oslagbar stabilitet, enastående komfort och ökad produktivitet. 

 • Volvo EC18

  Volvo EC18E är säker och bekväm med sin ROPS/TOPS/FOPS-certifierade hytt, lättillgängligt insteg och rymliga interiör. Den är också smidig att transportera tack vare en variabel undervagn och kompakt design som gör den perfekt för trånga utrymmen.

  Läs mer om Volvo EC18E

  Kampanj EC18E

 • Volvo ECR25D

  Vår senaste innovation, Volvos minigrävare ECR25D, är en helt ny nivå av mobilitet och prestanda. Med vårt fokus på obesvärad transport har vi utvecklat en rad innovativa funktioner som kommer att förbättra din arbetsdag. Med en idealisk transportvikt och ett integrerat skoptransportsystem, kommer du att kunna utföra mer med Volvos minigrävare. 

  Läs mer om ECR25D

  Kampanj ECR25D


Väganläggning

Swecon ställer upp med en rutinerad trio på stationen för väganläggningsmaskiner. eARX 26-2, ARP 75, ABG 2870, vibroplattor och stampar, samt Assist-apparna Pave Assist och Compact Assist. Välkommen till Christer, Kjell och Tommy!

 • Swecons nytillskott

  Swecons nytillskott

  Hör Christer Gryth presentera det nya road sortimentet!

 • Ammann ARP 75

  En vinnande kombination

  Uppgradera din kompakteringskapacitet med ARP 75. Den justerbara frekvensen ger optimal kompaktering. Dessutom erbjuder den symmetriska hytten med 360º sikt en ny nivå av komfort och säkerhet för föraren.

  Upptäck ARP 75 (extern länk)

 • Ammann eARX 26-2

  En banbrytande vält

  Upplev tyst, effektiv och miljövänlig drift. Med helt elektrisk drivning kan vår lätta tandemvält eARX 26-2 arbeta i upp till 8 timmar utan laddning och är perfekt för inomhusbruk. Dess design, valskonstruktion och låga underhållskostnader gör den till en bra investering. 

  Upptäck eARX 26-2 (extern länk)

 • eATR 68

  Du vill att dina medarbetare ska röra på sig när de kommer ut på arbetsplatsen. Denna elektriska stamp hjälper dem att göra just det. Dessa stampar har den bästa framåtrörelsen i branschen. De  täcker mycket mark och de levererar hög komprimeringskraft varje steg på vägen - nu med eldrift.

  Upptäck eATR 68 (extern länk)

 • eAPF 12/50

  Den senaste innovationen, den eldrivna plattvibratorn eAPF 12/50, erbjuder en optimal mix av bensindriven kraft och elektriska maskiners fördelar. Med en vibrationsfrekvens på 100 Hz och ett minskat koldioxidavtryck är de perfekta för slutna utrymmen.

  Utöver denna eldrivna modell kommer vi även att visa åtta stycken konventionella modeller. 

  Upptäck eAPF 12/50 (extern länk)


Industri

Från och med den 1 mars 2024, är Swecon ansvariga för försäljning, service, reservdelar och support för Volvo Pentas Industri-segment i Sverige. Och vi är så spända över att få visa upp Volvo Pentas D16-motor ur vårt omfattande sortiment av industri- och gensetmotorer på Svenska Maskinmässan! 

 

 • Introduktion: Volvo Penta Industri

  Introduktion: Volvo Penta Industri

  Swecons produktspecialist Sören Johansson berättar om vad han och hans kollegor visade upp från Volvos Pentas industrisortiment i Swecons monter på Svenska Maskinmässan.

  Utforska utbudet av Volvo Penta 

 • Volvo Penta D16

  Volvo Pentas D16 industrimotor är en 6-cylindrig radmotor med 16.1 liters cylindervolym. Ett bränsleeffektivt och pålitligt kraftpaket.

  Upptäck D16 industrimotor

 • Volvo Penta D16

  Volvo Pentas D16-motor för kraftgenerering är en rak 6-cylindrig 16,1-liters dieselmotor för gensets med elektronisk högtrycksbränsleinsprutning, överliggande kamaxel och tvåstegs turboladdare.

  Upptäck Volvo Penta D16 genset

 • Upptäck Volvo Penta hos Swecon

  Upptäck hela Swecons sortiment av industrilösningar från Volvo Penta. Här finner du allt om våra industri- och gensetmotorer.

  Läs mer


Tjänster

I hjärtat av vår monter, hittar ni våra station för service, tjänster, digitala lösningar och begagnade reservdelar. Upptäck vår kundportal mySwecon och lösningar för produktivitet, optimering och tillgänglighet. Möt våra duktiga experter!

 • Produktivitetstjänster

  Produktivitetstjänster

  Richard Gerdlöf, kundutbildare berättar om de tjänster som presenterades under Svenska Maskinmässan 2024.

  Upptäck Swecons tjänsteutbud för maskinägare

 • E-handel & mySwecon

  E-handel & mySwecon

  Pontus Jacobson, produktägare mySwecon, berättar om det som presenterades under Svenska Maskinmässan 2024.

  Besök vår e-handel (extern länk)

 • Begagnade Reservdelar

  Begagnade Reservdelar

  Zenona Johansson, Swecons chef för begagnade reservdelar, berättar om de produkter som stod i centrum under Svenska Maskinmässan 2024. 

  Upptäck Swecons begagnade reservdelar 

 • Kundportalen mySwecon

  Välkommen till mySwecon - din digitala kundportal för en smidig översikt av din maskinflotta och viktiga tjänster. Upptäck en värld av digitala möjligheter med vår webb- och appbaserade plattform

  Upptäck mySwecon 

  Logga in i mySwecon (extern länk)

  Ladda ned appen

 • Serviceavtal

  Dra nytta av skräddarsydda serviceavtal inklusive verktyg och tjänster som bäst passar dina verksamhetsbehov.

  Läs mer om våra serviceavtal 

 • Swecon Rental

  Vi erbjuder en av marknadens modernaste, största och bredaste maskinparkav tunga anläggningsmaskiner med möjlighet till flexibla hyreslösningar. Hos oss ska det vara enkelt att hyra en maskin. Kom och träffa vår personal som jobbar med maskinuthyrning!

  Mer om Swecon Rental

 • ECO Operator

  Som företagsägare är det viktigt att vara medveten om miljöpåverkan och kostnadsbesparingar. Bli en Volvo EcoOperator och ta del av effektiva metoder för att minska bränsleförbrukning, utsläpp och maskinslitage. Utveckla ditt företag och bidra till en hållbarare framtid

  Läs mer om Eco Operator

 • Upptäck begagnade reservdelar

  Upptäck begagnade reservdelar

  Begagnade reservdelar är inte bara ett kostnadseffektivt alternativ till nya delar, det är också en möjlighet att återanvända reservdelar som har bibehållit sin kvalitet men som helt enkelt har gått ur produktion. Våra kompetenta tekniker är välutbildade för att ta hand om varje unik reservdel, som identifieras av Volvos originalnummer. Varje reservdel kan spåras för att få information om till exempel pumptryck, körtimmar och ålder. Våra Begagnade reservdelar hittar du på Blocket.se eller Mascus.se. 

  Upptäck Swecons begagnade reservdelar 

 • Connected Map

  Connected Map

  Positioneringstjänsten Connected Map ger en visualiserad arbetsplatsöversikt av alla maskiner och fordon på en arbetsplats. Tjänsten är tillgänglig för maskinförarna i hytten och för platscheferna på kontoret.

  Läs mer om Connected Map 

 • Volvo Site Simulation

  Volvo Site Simulation

  Gör logistiken på arbetsplatsen mer effektiv och sänk dina kostnader per ton med hjälp av verktyget Volvo Site Simulation.

  Läs mer om tjänsten Site Simulation

 • Connected Load Out

  Connected Load Out

  Effektivisera din utlastningsprocess med Connected Load Out, den molnbaserade produktivitetstjänsten för stenbrott. Tillgänglig för Volvo hjullastare och grävmaskiner med Load/Dig Assist och vågsystem, den perfekta lösningen för att öka effektiviteten

  Lär dig mer om Connected Load Out

 • Task Manager

  Task Manager

  Effektivisera ditt arbete med Task Manager, en 24/7 tillgänglig tjänst som ger dig ökad synlighet och kontroll över dina projekt. Oavsett om du är produktionsledare, arbetsledare eller underleverantör, hjälper vår lösning dig att hålla koll på aktiviteter, projekt och människor för att hålla tidsplan och budget i schack.

  Läs mer om Task Manager

 • Simulatorer

  Med en Volvosimulator kan du anlita, utbilda och utvärdera – och det utan att behöva ta någon maskin ur produktion. Volvos simulatorer använder den senaste tekniken för att ta förarutveckling till nästa nivå.

  Läs mer om Volvos simulatorer


Motorsport

Swecon stöttar ett flertal grenar, tävlingar och anläggningar inom motorsporten - med hållbarhet och jämställdhet i fokus. En viktig del i dessa är att det finns en tydlig plan för hur vi tillsammans kan göra tävlingar och evenemang så hållbara och säkra som möjligt. På Svenska Maskinmässan presenterar vi ett par av våra nya samarbeten.

 • Introduktion: Hållbar motorsport

  Introduktion: Hållbar motorsport

  Fredrik Rigö, chef för marknadskommunikation, berättar om Swecons engagemang för att göra motorsporten mer hållbar. På mässan visades ett par nya samarbeten för 2024. Välkommen till vår monter Ö:11 på Svenska Maskinmässan för att ta reda på mer!

  Läs mer om Swecons hållbara samarbeten

 • Swecon I Stark Future på GGN 2024

  På mässans öppningsdag presenterade vi ett nytt, spännande och hållbart samarbete tillsammans med Stark Future om ett deltagande i Gotland Grand National 2024 med den eldrivna motorcykeln Stark VARG.

  Läs mer

 • Swecon i STCC - eldriven banracing

  Swecon är ny officiell partner till STCC. Med 100 % elektriska tävlingsbilar på 550 hästkrafter tar serien ett stort steg mot en mer hållbar framtid. Vi visar upp en STCC-bil och några av de maskiner som kommer att jobba på banorna under säsongen.

  Läs mer om Swecon i STCC

 • GTR Motorpark

  Europas mest hållbara racerbana är på väg att ta form i Eskilstuna! Tack vare ett samarbete mellan Volvo CE, Apex Circuit Design och Swecon, så kommer GTR Motorpark att leda utvecklingen inom motorsport med nollutsläpp. Med förutsättningar för eldrivna racerbilar och en cirkulär approach, kommer det att bli en spännande och hållbar upplevelse för både förare och fans!

  Läs mer


Jobba hos Swecon

Intresserad av att jobba med Volvo hos marknadsledaren Swecon? Just nu har vi flera tjänster lediga som servicetekniker över hela landet, men vi söker även annan personal. Möt Emma, Fred och en av våra 300 servicetekniker. Du hittar dom till höger om det stora tältet!

 • Jobba hos Swecon

  Jobba hos Swecon

  Emma Ayyad jobbar som Talent acquisition specialist hos Swecon. Med sig på Svenska Maskinmässan hade hon Fredd Stenö. Hör dem berätta om yrket som servicetekniker i Swecons rekryteringstält på Solvalla.

  Lediga jobb hos Swecon

   

 • Swecon söker servicetekniker

  Redo för en ny resa tillsammans med Swecon – rikstäckande återförsäljare av Volvo Construction Equipment?

  Vi söker fler servicetekniker över hela landet! Läs mer 

 • Arbeta på Swecon

  Lär dig mer om vår långsiktiga vision, vår arbetsplats och spännande arbetsområden.

  Att arbeta på Swecon

 • Utvecklas med oss

  Välj bland en rad möjligheter där du kan utvecklas – både som person och inom ditt yrke.

  Utvecklas med oss

 • Lediga jobb

  Ta ditt nästa steg i karriären och utveckla din passion. Här hittar du olika lediga befattningar inom Sweconkoncernen.

  Lediga jobb