Banracing i STCC

STCC blir världens första 100 % elektriska nationella racingmästerskap 2024 när mästerskapet kör sin 27:e säsong. Förarna kommer tävla med helt nya elektriska racingbilar på 550 hästkrafter, bakhjulsdrift och en total avsaknad av förarhjälpmedel som ABS eller antispinn. Varför? För att sätta förarens skicklighet i centrum och bjuda publiken på en spektakulär show.

Samtidigt som STCC elektrifierar motorsporten, så gör Swecon detsamma med delar av produktprogrammet från Volvo Construction Equipment. I mästerskapet kommer Swecon att bidra med eldrivna entreprenadmaskiner som kommer att arbete med service och underhåll runt banan. På banan kommer andra lösningar med HVO100 som drivmedel att användas för att bärga fordon och hålla banan i bästa skick.

Elektrifieringen möjliggör ett återtåg in i städerna och STCC kommer till 2024 tävla i både Göteborg och Helsingborg, detta jämsides tävlingar på traditionella banor. Under tävlingarna kommer samtliga bilar att laddas med smarta energilagringssystem som nyttjar litiumjonbatterier med hög energidensitet. Systemen är helt utsläppsfria och bullerfria och laddas med grön energi vid STCC:s högkvarter i Ljungbyhed mellan tävlingarna.

Kalender STCC 2024

Besök www.stcc.se för mer information!

Volvo L90H STCC Edition 2024 - hjullastare


Swecons sponsring och samarbeten

 • Rallycross

  Volvo CE och Swecon är partner till det eldrivna rallycross-VM, CE Dealer Team och den svenska deltävlingen som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Rally

  Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero". Rallyt är en deltävling i FIA World Rally Championship.

  Mer information

 • Banracing

  Swecon är officiell partner till STCC 2024 och supportar med Volvo hjullastare och hjulgrävare för underhåll och bärgning i det eldrivna mästerskapet.

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor och multianläggningar.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Eskilstuna United

  Tillsammans samlar vi talang och utvecklar proffs. Eskilstuna United och Swecon i samarbete för jämställdhet och fler kvinnor i anläggningsbranschen.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information

Kontakt