CE Dealer Team startar andra halvan av rallycross-VM på legendariska Spa-Francorchamps

06 okt. 2022

CE Dealer Team anländer till den belgiska racehelgen som körs som två fulla deltävlingar efter en historisk dubbel pallplats i Portugal, där Niclas Grönholm tog lagets första World RX-vinst och teamkamraten Klara Andersson tog en tredjeplats och blev den första kvinnan någonsin att säkra en pallplats i mästerskapet.

Med sin seger senast är Niclas Grönholm med i kampen om pallplatserna i förarmästerskapet. Finländaren ligger femma, med bara 10 poäng upp till tvåan Ole Christian Veiby.

”Vi åker till Belgien med positiv energi efter vårt fantastiska resultat i Portugal. Spa är en kort bana där starterna är avgörande. Första kurvan är knepig och bjuder alltid på mycket action. Det finns några ställen att köra om, men det är inte lätt. Jag ser fram emot att fortsätta bygga upp tempot i bilen och förhoppningsvis kan vi ha två bra tävlingar, säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson ligger på sjätte plats i förarmästerskapet efter sin historiska pallplats, åtta poäng efter lagkamraten Niclas Grönholm.

Den svenska föraren gjorde sin debut i World RX support-serien RX2e förra året på Spa-Francorchamps, och slutade på en stark fjärdeplats.

”Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till legendariska Spa-Francorchamps i helgen. Det var där jag gjorde min internationella rallycrossdebut för exakt ett år sedan, och jag har riktigt bra minnen från den här banan, säger Klara Andersson.

"Efter de fantastiska resultaten i Portugal har jag en positiv känsla och självförtroende inför Belgien och ser fram emot att fortsätta utvecklas med teamet."När vi går in i den andra halvan av CE Dealer Teams banbrytande resa i det nya helelektriska World RX, är teamet trea i teammästerskapet och närmar sig sina rivaler.

”Det har inte varit någon vila efter vårt historiska resultat i Portugal. Teamet har tillsammans med våra partners fortsatt att arbeta hårt för att se till att vi kommer så väl förberedda som möjligt för att fortsätta utmana om toppen under den sista halvan av säsongen”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Benelux RX of Spa-Francorchamps startar på lördag med omgång sex av 2022 FIA World RX, följt av omgång sju på söndag. Den dubbla tävlingshelgen sänds globalt – såväl som via streamingplattformen RX+.

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Till årets säsong har Swecon tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner och branschpartners även gått in som partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric

Relaterad information


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462