CE Dealer Team bryter ny mark i Hongkong med säsongsfinalen av FIA World RX

08 nov. 2023

Den kommande säsongsfinalen, som avgörs som en spännande ”double-header” med två deltävlingar i helgen den 11-12 november, markerar debuten för FIA World Rallycross Championships i Asien, samtidigt som det är första gången som mästerskapet tävlar i stadsmiljö.

En utmanande bana på 1 225 meter byggs och underhålls med hjälp av Volvo Construction Equipments maskiner, mot en fantastisk fond av höga skyskrapor.

Det kommer att byggas ett hopp som först designades och testades på hemmaplan hos Volvo Construction Equipment i Eskilstuna, vilket bidrar till en spännande bana av högsta mästerskapsklass. Här är den elektriska grävmaskinen Volvo EC230 Electric på 23 ton nyckeln, med stöd av grävsystemet Dig Assist och en Engcon tiltrotator – som kan gräva i alla vinklar.

Niclas Grönholm, med sju segrar i VM-serien under bältet, åker till Hongkong som fyra i förarmästerskapet, endast åtta poäng från andraplatsen i den slutliga kampen om medaljerna.

"Det kommer definitivt att bli spännande racing i Hongkong. Det är den första tävlingen som körs i stadens centrum någonsin, och en ny bana för alla, vilket borde innebära en spännande show. Vi måste komma bättre förberedda än vi var senast i Kapstaden för att säkra ett bra resultat i slutänden”, säger Niclas Grönholm.

Teamets 23-åriga svenska Klara Andersson är mitt i en kamp om en topp-fem-placering i förarmästerskapet, där hon för närvarande innehar en sjundeplats.

"Jag är exalterad över att tävla i årets FIA World RX-final i Hongkong. Det är första gången vi tävlar inne i en stad och i Asien, vilket är otroligt häftigt. Den senaste tävlingen var tuff för teamet, men vi har gjort vår hemläxa och förhoppningsvis kommer vi tillbaka starkare för att leverera två bra avslutande race. Det finns fortfarande många poäng att slåss om och det är tajt i totalställningen, så allt kan hända””, säger Klara Andersson.

Klara Andersson, CE Dealer Team

CE Dealer Team går in i de två sista deltävlingarna i Hongkong på en tredjeplats i teammästerskapet.

"Alla ser fram emot den första stadsracet i FIA World RX någonsin. Jag vet att arrangörerna har lagt ner enorma resurser för att skapa ett riktigt spektakulärt evenemang", säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

"Säsongsfinalen kommer att bli riktigt spännande, och att ha dubbla tävlingar i helgen gör det ännu mer spännande. Mästerskapet är fortfarande vidöppet, så det finns mycket att kämpa för. Det är små marginaler, men vi har jobbat hårt för att vara så bra som möjligt i helgen."

CE Dealer Team kommer att ha cirka 300 gäster på plats från Volvo Construction Equipment och övriga partners i programmet, som visar upp de senaste elektriska maskinerna och tjänsterna.

FIA World RX i Hongkong börjar på lördag med säsongens sjätte deltävling, följt av den sjunde och avslutande omgången på söndag. Det fullständiga schemat för helgen finns här: https://bit.ly/47jZW4n

Rallycross-VM sänds i SVT och online på SVT Play med start lördag kl. 09.00 – såväl som på streamingplattformen RX+.

Mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx
Kalender FIA World Rallycross Championship 2023Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt