Volvo CE tog World RX till Las Vegas

22 mars 2023

Volvo CE, Swecon och CE Dealer Team anslöt sig till World RX till säsongen 2022. Niclas Grönholm – som vann i Montalegre och tog sin karriärs bästa placering med en tredjeplats i mästerskapet – och Klara Anderssons mekaniker Anna Palander, fick äran att representera det svenska teamet på branschmässan CONEXPO-CON/AGG i Las Vegas.

I linje med stadens rykte som det globala nöjeslivets huvudstad, så innehöll Volvos interaktiva och 5 000 kvadratmeter stora monter bland annat den helelektriska och 500 kW (680 hk) starka rallycrossbilen från CE Dealer Team och ett brett utbud av Volvo CE:s anläggningsmaskiner – varav några fanns för provkörning, så att besökaren kunde prova sina färdigheter på plats i montern. Volvo CE visar att man fortsätter att leda anläggningsbranschen mot en mer hållbar framtid under devisen "Change Starts Here: Be Ready For It".

Anna Palander och Niclas Grönholm från CE Dealer Team framför deras PWR RX1e rallycrossbil

"Förändring kan skapa utmaningar, men det skapar också möjligheter", säger Volvo CE:s vd Melker Jernberg i en kommentar om en rad produkter i Las Vegas, inklusive de elektriska maskinerna med nollutsläpp, laddningslösningar och en dumper gjord av fossilfritt stål. "Den omställning som världen genomgår har visat på behovet av mer hållbara lösningar och stärkt vårt engagemang för att leda denna transformation tillsammans med våra kunder och partners."

Detsamma gäller i hög grad Volvo CE:s banbrytande partnerskap med World RX, som går in på sitt andra år 2023 med fler och spännande utvecklingsprojekt i pipelinen. Håll ögonen öppna för mer!

Källa: FIA World Rallycross Championship

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#TheFutureIsElectric #ChangeStartsHere

 


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

+46105563462