World RX of Sweden

World RX of Sweden i Höljes går under namnet ”The Magic Weekend”, och gör verkligen skäl för namnet. Den svenska VM-deltävlingen, som är premiären i årets serie, anses vara en av världens absolut bästa rallycrosstävlingar som passar såväl den inbitne motorsportsentusiasten som en allmän publik. I Höljes kan besökaren njuta av semester, feststämning och motorsport på allra högsta nivå – allt på en och samma plats. Missa inte att besöka vår monter i fan-zone där du bland annat kan uppleva marknadens bredaste sortiment av eldrivna kompaktmaskiner.

I samband med elektrifieringen av mästerskapet 2022, så gick Swecon in som partner i det nybildade teamet CE Dealer Team. Teamet är det första med en helt jämställd förarlineup, med svenska Klara Andersson och den rutinerade finske föraren Niclas Grönholm i teamets två eldrivna RX1e-bilar.

Volvo CE är samtidigt partner till hela FIA World Rallycross Championship och bistår med maskiner för etablering och banunderhåll under hela säsongen samt att man är med och utvecklar nästa generation rallycrossbanor för mästerskapet som "Official Track Building Partner".


Klara Andersson och Niclas Grönholm i CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment 2023

I Höljes tävlar vi med den nya klassens bilar som accelererar 0-100 km/h på 1,8 sekunder. En nyhet inför säsongen 2024 är att mästerskapet välkomnar tillbaka bilar med förbränningsmotorer (ICE) som drivs på hållbara bränslen. Det är därmed bäddat för kamp i något som redan kallas för "Battle of Technologies", där moderna elbilar tävlar mot traditionella ICE-bilar. Som supportklasser till World RX under helgen i Värmland får vi se Euro RX1, Euro RX3, RX2e, Supercar Lites och XC Crosscar.


Om Höljes

Höljes Motorstadion är en av världens mest ikoniska rallycrossbanor, belägen djupt inne i den värmländska skogen inte långt från norska gränsen. Banan öppnade i februari 1976 med en tävling som vanns av rallycrosslegenden Per Eklund inför 3 500 åskådare.

1991 gick Höljes med i FIA European Rallycross Championships kalender. Åtta år senare blev man en permanent deltävling i serien. Banan är nu en populär tävlingsplats för rallycross-VM och har varit så ända sedan mästerskapets start 2014. Evenemanget lockar regelbundet omkring 50 000 rallycrossfans till Värmland.

Tävlingarna i World RX sänds på svenska SVT och streamas på SVT Play.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – med den helt jämställda förarduon Klara Andersson och Niclas Grönholm i teamets två helelektriska PWR RX1e-bilar.

Relaterad information

#ChangeStartsHere #TheFutureIsElectric #HoljesRX #MagicWeekend


Swecons sponsring och samarbeten

 • Rallycross

  Volvo CE och Swecon är partner till det eldrivna rallycross-VM, CE Dealer Team och den svenska deltävlingen som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Rally

  Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero". Rallyt är en deltävling i FIA World Rally Championship.

  Mer information

 • Banracing

  Swecon är officiell partner till STCC 2024 och supportar med Volvo hjullastare och hjulgrävare för underhåll och bärgning i det eldrivna mästerskapet.

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor och multianläggningar.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Eskilstuna United

  Tillsammans samlar vi talang och utvecklar proffs. Eskilstuna United och Swecon i samarbete för jämställdhet och fler kvinnor i anläggningsbranschen.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information

Kontakt