World RX of Sweden - it's electric!

World RX of Sweden anses vara en av världens absolut bästa rallycrosstävlingar som passar såväl den inbitne motorsportsentusiasten som en allmän publik. I Höljes kan besökaren njuta av semester, feststämning och motorsport på allra högsta nivå – allt på en och samma plats. 

VM-deltävlingen i Höljes går under namnet ”The magic weekend”, och gör verkligen skäl för namnet. Till säsongen 2022 blir elbilarna huvudklass i rallycross-VM, vilket borgar för - riktigt elektrifierande och spännande rallycross.

I samband med det så har Swecon gått in som partner i det nybildade teamet CE Dealer Team. Vid tävlingarna i Höljes kommer teamet att premiärvisa de eldrivna bilarna som accelererar 0-100 km/h på 1,8 sekunder! Premiären för VM-serien sker däremot på legendariska Nürburgring den 30-31 juli.

Volvo CE är samtidigt partner till hela FIA World Rallycross Championship och bistår med maskiner för etablering och banunderhåll under hela säsongen samt att man är med och utvecklar nästa generation rallycrossbanor för mästerskapet.

Missa inte att komma till vår monter i fan-zone där du kan uppleva marknadens bredaste sortiment av eldrivna kompaktmaskiner!

Senaste nytt:


Läs mer om aktuella samarbeten

 • Rallycross

  Swecon är partner till den svenska deltävlingen i World Rallycross Championship (WRX) som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information