CE Dealer Teams uttalande gällande den stoppade deltävlingen i World RX på Lydden Hill

23 juli 2023

"Säkerhet är, och har alltid varit, första prioritet för CE Dealer Team och vi stöttar till fullo beslutet från FIA och promotorn för World RX om att stoppa den brittiska deltävlingen i väntan på att en grundlig utredning ska slutföras", säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

"Vi är glada att kunna konstatera att det inte blev några personskador under händelsen, men vi är naturligtvis ledsna över att konstatera att mycket av Special ONE Racings utrustning har förstörs. Vi har erbjudit fullständigt stöd till FIA World RX-organisationen för dess utredning, och vi hoppas kunna återkomma med mer information snart."
Lancia Delta Evo-e RX - Special ONE Racing i World RX


Det tillkännagavs på lördagskvällen att World RX-tävlingen på Lydden Hill inte kommer att fortsätta på grund av en pågående utredning av FIA, World RX-promotorn, lokala myndigheter och Kreisel Electric, batterileverantören till de elektriska rallycross-bilarna:

"Brådskande undersökningar av grundorsaken till händelsen inleddes av FIA i samarbete med brandkåren i Kent, Lydden Hills banpersonal och mästerskapspromotorn.

Teknisk assistans har tillhandahållits på plats av batteritillverkaren Kreisel. Samtliga team i mästerskapet har hållits informerade om framstegen.

I nuläget har det konstaterats att utredningen inte har kommit tillräckligt långt för att fastställa en grundorsak till felet som ledde till branden. Utredningen kommer inte heller att kunna hitta grundorsaken i tid för att evenemanget ska kunna fortsätta med försäkran om att en lämplig säkerhetsnivå för åskådare, teampersonal och förare kan uppnås.

Därför har tävlingsledningen, efter input från FIA:s säkerhetsavdelning och i samarbete med arrangörerna och för alla berördas säkerhet, beslutat att stoppa tävlingen."

Läs pressmeddelandet från FIA World RX och beslutet från tävlingsledningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Meissner
CE Dealer Team
+46(0)70 241 3234
media@pwrgrp.com

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross ChampionshipSwecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #LyddenHillRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462