Babcock Africa ny guldsponsor till CE Dealer Team i det 100 % elektriska rallycross-VM

27 juni 2023

Babcock förstår vikten av att ta till sig avancerad teknik och främja innovation för en grönare framtid, och företaget är fast beslutet att främja hållbarhet i alla aspekter av sin verksamhet. Detta nya och spännande partnerskap stärker Babcocks fokus på hållbarhet ytterligare och är helt i linje med Volvo Construction Equipments banbrytande insatser på den stadigt växande elmaskinsmarknaden.

FIA World RX är ett banbrytande rallycrossmästerskap som inte bara ger publiken spännande underhållning utan också visar upp den enorma potentialen som elektromobiliteten erbjuder. Genom att delta i denna serie vill Babcock förstärka budskapet om hållbarhet och demonstrera möjligheterna med elektriska maskiner inom gruv- och anläggningsindustrin.

"Vi är hedrade att vara guldsponsor för CE Dealer Team i FIA World RX", säger Dave Vaughan, vd på Babcock. "Detta partnerskap visar på vårt gemensamma åtagande att driva på införandet av elektromobilitet i branschen och främja hållbara arbetssätt. Tillsammans kommer vi att fortsätta att tänja på gränserna för innovation, effektivitet och miljömedvetande."

Partnerskapet mellan Babcock och Volvo Construction Equipment i FIA World RX förstärker deras gemensamma engagemang för säkerhet, bränsleeffektivitet, utsläppsminskning, digital transformation och ett holistiskt förhållningssätt till hållbarhet.

"Vi är glada över att välkomna Babcock ombord till vårt banbrytande FIA World Rallycross-program. Babcock delar kärnan i vad 'CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment' är, och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete där vi tillsammans tänjer på gränserna för både motorsport och anläggningsmaskiner”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Genom att delta i detta globala världsmästerskap vill Babcock och Volvo CE inspirera till förändringar i branschen och uppmuntra införandet av hållbara lösningar inom gruv- och anläggningssektorerna.

Babcock står som värd för teamets gäster under World RX of South Africa den 7-8 oktober.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462