CE Dealer Team beger sig till "Magic Weekend" och hemmaracet i Höljes

29 juni 2023

CE Dealer Team kommer till FIA World Rallycross Championship i Höljes efter en framgångsrik deltävling i Norge för två veckor sedan, där laget tog sin andra pallplats för året och sitt hittills bästa resultat för säsongen 2023.

Den finske rallycrossstjärnan Niclas Grönholm tog en andraplats i Norge och ligger nu på andra plats i totalen, 13 poäng efter mästerskapsledaren Johan Kristoffersson.

”Jag ser fram emot Höljes, en bana som jag tror att alla vill vinna på. Det kommer som alltid att bli tuff konkurrens, och det är en av de mest utmanande banorna att sätta allt till hundra procent på. Men, som alltid ska vi göra vårt bästa, och tro på vad vi kan, och förhoppningsvis kan vi fortsätta att leverera bra resultat inför våra fans och partners”, säger Niclas Grönholm.

Klara Andersson ligger fyra i förarmästerskapet inför racet på hemmaplan, bara en poäng från trean Kevin Hansen. Det är första gången någonsin hon tävlar inför hemmapublik på världsmästerskapsnivå.

”Det ska bli otroligt att tävla i Höljes, mitt hemmarace! Jag känner att vi har ett bra momentum som vi ska försöka behålla. Höljes är en av de absolut bästa banorna i världen, men också väldigt utmanande. Som vanligt kommer det att bli tufft, men jag ser väldigt mycket fram emot utmaningen. Det finns en anledning till att den kallas "Magic Weekend", och det är alltid en fantastisk stämning där. Jag ser fram emot att köra framför min hemmapublik, säger Klara Andersson.

Efter att båda PWR RX1e-bilarna nått finalen för andra VM-deltävlingen i rad, ligger CE Dealer Team nu tvåa i teammästerskapet.

”Vi har haft en bra start på säsongen 2023, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar. Höljes kommer som alltid att bli en tuff tävling med den starka konkurrensen vi har i mästerskapet. Vi har jobbat hårt för att komma så förberedda som möjligt till vårt hemmarace i Sverige. Och det finns inget annat på vår radar än att fortsätta driva på och ta ytterligare steg framåt, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

World RX of Sweden, även kallad ”Magic Weekend”, avgörs på Höljesbanan i norra Värmland – nära gränsen till Norge. Evenemanget är ett av de största årliga sportevenemangen i Sverige och lockar mer än 50 000 människor till en by med drygt 100 fasta invånare.

CE Dealer Team har nått full kapacitet i Höljes med mer än 400 gäster från Swecon och alla andra partners till teamet, inklusive Engcon som kommer att presentera sina produkter och sin unika närvaro på banan med sin bärgningslösning, monterad på en Volvo EWR170E hjulgrävare.

Volvo Construction Equipment kommer att visa upp sina senaste banbrytande maskiner i Höljes fan zone och de servar även arrangören med banmaskiner – vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för spännande racing i världsklass under det legendariska evenemanget i Värmland.

World RX of Sweden börjar på fredagen med ett par träningspass. Tävlingen börjar sedan på lördagen med SuperPole och de två första heaten. Söndagen bjuds besökarna på heat tre, fyra och finaler.

Finalerna i World RX sänds på svenska SVT och streamas på SVT Play på söndag kl. 16.00. Se hela helgens tävlingsprogram i World RX of Sweden här!

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #HoljesRX #MagicWeekend #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462