CE Dealer Team når halvtid i FIA World RX på legendariska Lydden Hill

19 juli 2023

Uppdatering: Tävlingen på Lydden Hill i England är stoppad på grund av en brand i Special ONE Racings depå. Läs mer här!

Det var på den ikoniska Lydden Hill-banan, belägen strax utanför Kent i England, där det första rallycrossracet någonsin hölls 1967. För första gången sedan man gick in i sportens nya hållbara och 100 % elektriska era förra säsongen, så är rallycross-VM nu tillbaka på Lydden Hill.

CE Dealer Teams Niclas Grönholm är tvåa i förarmästerskapet på väg in i Storbritannien-rundan. Finländaren hade en utmanande tävlingshelg senast i svenska Höljes och vill studsa tillbaka ordentligt på Lydden Hill.

”Det ska bli skönt att åka tillbaka till Lydden Hill efter en lång frånvaro i World RX-kalendern. Banan har genomgått en del ombyggnation sedan det senaste besöket för mästerskapet, och jag hade turen att köra där så sent som förra året. Jag känner att banan nu är ännu bättre än tidigare. Det är dags att göra en ordentlig comeback efter den händelserika helgen i Sverige senast, och jag ser fram emot att tävla igen", säger Niclas Grönholm.
Niclas Grönholm, CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment
Klara Andersson beger sig till Storbritannien som sjua i tabellen, bara några få poäng efter trean i det extremt täta mästerskapet. Den svenska stjärnan är en tidigare vinnare på Lydden Hill, efter att ha vunnit en nationell tävling på banan tidigare i år.

”En speciell helg väntar när vi återvänder till rallycrossens födelseplats, Lydden Hill. En ikonisk bana som jag hade turen att få prova tidigare i år under en krosskart-tävling som jag vann. Med goda minnen från banan blir det spännande att tävla på en så legendarisk bana med vår helelektriska PWR RX1e. Jag ser fram emot att fortsätta jobba hårt tillsammans med teamet och kämpa om viktiga poäng i mästerskapet", säger Klara Andersson.
Klara Andersson, CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment
Efter att ha bärgat avgörande poäng från en tuff tävlingshelg senast i Höljes, så ligger CE Dealer Team på andra plats i teammästerskapet när vi går in i säsongens fjärde omgång.

”Vi är glada över att återvända till Lydden Hill, där rallycross har en så lång historia. Teamet och dess partners har använt tiden sedan Sverige för att försöka förbättra vår prestation ytterligare, och förhoppningsvis blir vi mer konkurrenskraftiga igen. Det är väldigt små marginaler i år, så vi måste verkligen vara med från början av helgen”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

CE Dealer Team kommer att få starkt stöd på Lydden Hill med många gäster från Volvo-återförsäljaren SMT GB och andra partners i programmet.

Volvo Construction Equipment kommer att visa upp de senaste elektriska maskinerna och tjänsterna på Lydden Hill, inklusive genomförandet av ett pressevenemang på fredag, och under helgen serva tävlingen med banmaskiner – vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för spektakulär racing vid det legendariska evenemanget.

FIA World RX of United Kingdom börjar på lördag med ett träningspass, följt av kvalet SuperPole och de två första heaten senare under dagen. Söndagen innehåller heat tre, fyra och finaler.

Deltävlingen sänds LIVE över hela världen på TV – såväl som genom streamingplattformen RX+ online och för svenska tittare på SVT samt en streamad sändning på SVT Play på söndag den 23 juni kl. 16.00.

Det fullständiga tidschemat för World RX of United Kingdom finns här.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #LyddenHillRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462