World RX of United Kingdom
- it's electric!

Uppdatering: Tävlingen på Lydden Hill i England är inställd på grund av en brand i Special ONE Racings depå. Läs mer här!

Det Swecon-supportade CE Dealer Team kommer senast från en tuff tävling på hemmaplan under World RX of Sweden. Ingen av det två förarna Klara Andersson och Niclas Grönholm gick till final under "Magic Weekend" i Höljes. Det innebär att Niclas fortfarande innehar andraplatsen i förarmästerskapet, men Klara tappar tre placeringar och ligger nu på sjunde plats.

VM-klassen i rallycross tävlade senast på arenan i engelska Kent under säsongen 2017. Efter en lång väntan och när världsmästerskapet har gått över till en helt ny era av helt elektriska bilar, kommer nu FIA World Rallycross Championship att återvända till den bana där det första rallycrosseventet någonsin kördes den 4 februari 1967. Därmed ansluter sig Lydden Hill till kända arenor som Höljes i Sverige, Hell i Norge och Kapstaden i Sydafrika i säsongens kalender som består av tio deltävlingar.

Vilka klasser tävlar under helgen?

 • World RX (RX1) - Toppklassen i rallycrossen där förarna tävlar om en världsmästartitel i helt elektriska, fyrhjulsdrivna, dubbelmotoriga raketer som producerar 500 kW (motsvarande 680 hk) och 880 Nm i vridmoment. 0-100 km/h på 1,8 sekunder.
 • RX2e - Det första elektriska FIA-mästerskapet i rallycross någonsin lanserades 2021. I klassen tävlas det med fyrhjulsdrivna bilar med samma specifikation - en klass som är en språngbräda till toppen av sporten för blivande rallycrossstjärnor.
 • 5 Nations BRX Supercars - Traditionella Supercars-bilar som tävlar under namnen Motorsport UK British Rallycross Championship 5 Nations Trophy. Supercar-kategorin tävlar med 600 hk högmodifierade förbränningsmotorer och fyrhjulsdrivna transmissioner.
 • Period-, retro- och grupp B-demonstrationer - I en skarp kontrast till de högteknologiska och helt elektriska World RX-bilarna, så välkomnar vi ikoniska klassiker från 80- och 90-talen för att visa hur rallycross verkligen var innan millennieskiftet. Se bilar som Ford RS200, Audi Quattro, Metro 6R4 och så mycket mer i spektakulära demo-race under både lördagen och söndagen!

Deltävlingen sänds LIVE över hela världen på TV – såväl som genom streamingplattformen RX+ online och för svenska tittare på SVT samt en streamad sändning på SVT Play på söndag den 23 juni kl. 16.00.

Det fullständiga tidschemat för World RX of United Kingdom finns här.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#WorldRX #LyddenHillRX #ChangeStartsHere


Swecons sponsring och samarbeten

 • Rallycross

  Volvo CE och Swecon är partner till det eldrivna rallycross-VM, CE Dealer Team och den svenska deltävlingen som körs i värmländska Höljes. 

  Mer information

 • Rally

  Swecon samarbetar med Rally Sweden under parollen "Rally Towards Zero". Rallyt är en deltävling i FIA World Rally Championship.

  Mer information

 • Banracing

  Swecon är officiell partner till STCC 2024 och supportar med Volvo hjullastare och hjulgrävare för underhåll och bärgning i det eldrivna mästerskapet.

  Mer information

 • Motorbanor

  Swecon är officiell maskinleverantör för flera olika svenska motorbanor och multianläggningar.

  Mer information

 • Enduro

  Swecon är partner till Gotland Grand National - en av världens största endurotävlingar. Tävlingen körs utanför Visby på Gotland.

  Mer information

 • Kulturevenemang

  Swecon samarbetar med flera olika arrangörer som strävar efter hållbara event, bland annat Sweden Rock Festival i Sölvesborg.

  Mer information

 • Eskilstuna United

  Tillsammans samlar vi talang och utvecklar proffs. Eskilstuna United och Swecon i samarbete för jämställdhet och fler kvinnor i anläggningsbranschen.

  Mer information

 • Mässor och events

  Vi för samman våra kunder och anställda för att driva vår bransch framåt. Läs om de event och mässor som Swecon är delaktiga i. 

  Mer information

Kontakt