Heroes of Hongkong: Niclas Grönholm utnämnd till 'Racer of the Weekend'

15 nov. 2023

Det Swecon-supportade CE Dealer Teams förare Niclas Grönholm var i fin form under den första dagen av World RX of China i Hongkong – och för en gångs skull höll det i sig. Redan från start på den tillfälliga banan i Central Harbourfront, var Grönholm i maximalt attackläge och visade beslutsamhet och total kontroll när han kastade sin ZEROID X1-bil runt den 800 meter långa banan.

Niclas Grönholm - CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment i Hongkong

Niclas var näst snabbast efter de två kvalomgångarna där han höll nerverna under kontroll och rundade fältet i båda heaten för att ta en ledning som han inte skulle släppa. I det andra av de båda kvalheaten lyckades han hålla världsmästaren Johan Kristoffersson bakom sig ända till målflaggan och satte samtidigt den snabbaste tiden i hela omgången.

Efter ytterligare en seger i semifinalen så säkrade Grönholm en plats i första ledet i finalen, men efter en stökig start tappade han till en femteplats redan i första kurvan. Ett sent beslut att dyka in i jokern i slutet av det inledande varvet gav dock utdelning och han lyckades komma ut före Timo Scheider. Därefter tog han sig förbi Ole Christian Veiby på sista varvet. Tack vare att världsmästaren Johan Kristoffersson fick bryta med ett tekniskt problem, så kunde Grönholm till slut knipa andraplatsen bakom Kevin Hansen, vilket matchade hans bästa resultat för säsongen – och det välförtjänt.

Grattis Niclas till utmärkelsen och en fin tredjeplats i förarmästerskapet i FIA World Rallycross Championship 2023!

  • Se highlights från Hongkong: Dag 1 I Dag 2
  • Hela finalpasset kan streamas i efterhand på SVT Play t o m 12 december 2023

Helgen i Hongkong kördes som en "double-header"med dubbla deltävlingar, vilket innebar att umärkelsen delades ut även efter söndagens deltävling. Säsongens sista 'Racer of the Weekend' blev 19-årige Patrick O'Donovan som debuterade i World RX och tog en överraskande tredjeplats i årets sista finalheat.

CE Dealer Team fans i Hongkong - Niclas Grönholm

Mer information om CE Dealer Team hittar du på www.cedealerteam.com. Läs mer om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462