World RX har presenterat layouten för Hongkongs stadsbana

20 sep. 2023

FIA World Rallycross Championship (World RX) och det Swecon-supportade CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment är på väg till Asien för allra första gången. I november ska VM-serien avgöras på Hongkongs Central Harbourfront Event Space intill ikoniska Victoria Harbour, på en 1 225 meter lång bana som består av omväxlande grus (37 %) och asfalt (63 %), där den senare delen av banan körs på allmänna vägar som stängts av under tävlingarna.

Efter att ha flugit av startplattan träffar bilarna gruset in i första sväng – som består av en dubbel 90-graders vänstersväng som leder till en kort, skarp sekvens genom sväng två och tre. Den grusklädda delen avslutas med en lång svepande sväng fyra, följt av en hårnål till höger – på asfaltdelen av varvet.

World RX of China, Hongkong

Efter att ha lämnat hårnålen kommer förarna att använda all tillgänglig kraft när de kör längs den längsta rakan på banan. Nästa del att tackla är ett par högersvängar i kurva fem och sex – den senare överblickas av Hongkong Observation Wheel – innan de glider tillbaka på gruset och vidare över ett hopp när de närmar sig sväng sju.

Alternativt kan de välja att dyka in i jokern, som är 23 meter kortare än standardvarvet men tightare och långsammare med flera mindre svängar. Jokern och huvudvarvet smälter sedan samman precis innan mållinjen – vilket skapar förutsättningar för några spektakulära kamper i Hongkongs stadskärna – de första i mästerskapets historia.

Hongkong, Kina

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer om Swecons satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462