World RX i Belgien inställd på grund av pågående utredning

31 juli 2023

"Vi är naturligtvis ledsna över att tävlingen i Mettet ställs in, vilket innebär att vi inte får träffa de underbara belgiska fansen och teamets partners. Vi förstår och stöttar dock beslutet, eftersom det är viktigt att utredningen av händelsen på Lydden Hill görs grundligt, så att nödvändiga åtgärder kan vidtas för fortsatt säker och spännande racing i World RX”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

Beslutet innebär att CE Dealer Team istället kommer att fokusera på en ännu större närvaro under nästa FIA World RX-deltävling på Estering i Tyskland den 19-20 augusti.

Tre deltävlingar i FIA World RX har hittills genomförts den här säsongen, med CE Dealer Team för närvarande på andra plats i teammästerskapet. Niclas Grönholm ligger på andra plats i förarmästerskapet med lagkamraten Klara Andersson på sjunde plats.

Läs pressmeddelande från FIA World RX-organisationen.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.


Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462