CE Dealer Team åker till norska Hell för andra deltävlingen i World RX

15 juni 2023

Det var på Lånkebanen i Hell som teamet gjorde sin efterlängtade debut i det helelektriska rallycross-VM förra året – i en satsning som driver på övergången till förbättrad hållbarhet och mångfald inom motorsporten och anläggningsbranschen genom att lyfta fram den spänning som en övergång till en elektrisk framtida erbjuder.

Teamet anländer till Norge från en lovande premiär i Portugal för två veckor sedan, där de startade sin blott andra säsong i det eldrivna mästerskapet.

Niclas Grönholm ligger trea i förarmästerskapet efter en pallplats i den portugisiska premiären. Den 27-årige finländaren fortsätter sin kamp om VM-titeln på banan där han tog sin första FIA World RX-vinst 2019.

”Den första deltävlingen i Portugal var verkligen uppmuntrande, och jag tror att vi har något bra att bygga på under resten av säsongen. Alla i teamet tillsammans med våra partners är angelägna om att göra ett bra resultat. Jag har en skön känsla när vi åker till Norge, där jag haft bra resultat tidigare. Vi kommer som alltid att göra allt vi kan för att ta mycket poäng, och jaga den där första vinsten för säsongen", säger Niclas Grönholm.

Niclas Grönholm - CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment

Den svenska rallycross-stjärnan Klara Andersson gjorde sin World RX-debut i Hell förra året. I Portugal nådde hon finalen i sitt första framträdande för året i sin PWR RX1e, och ligger med det för närvarande femma i tabellen.

”Jag är oerhört glad över att få komma tillbaka till Norge där vi gjorde vår World RX-debut förra året. Jag har fantastiska minnen därifrån och jag ser fram emot att bygga vidare på farten vi hade i Portugal. Det är alltid en härlig stämning runt banan i Hell, och jag längtar efter att komma igång och kämpa om pallplatserna", säger Klara Andersson.

Teamets båda 100 % elektriska RX1e-bilar nådde finalen i Portugal, och just nu delar CE Dealer Team andraplatsen i teammästerskapet.

Efter en lovande start på säsongen i Portugal har teamet och våra partners arbetat hårt för att ytterligare förbättra vår konkurrenskraft. Detta är avgörande om vi ska nå våra högt uppsatta mål om ännu bättre totalresultat i år. Hell var en bra bana för oss förra året och även om vi förväntar oss ännu tuffare motstånd i år, så är vår ambition att säkra ett ännu starkare resultat i år”, säger Jussi Pinomäki, teamchef för CE Dealer Team.

CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment - staff personal

World RX of Norway-helgen börjar på fredag med ett träningspass. Tävlingen börjar på lördag med SuperPole och de två första heaten. Söndagen bjuder på heat tre, fyra och finalerna. Hela programmet för World RX of Norway finner du här.

Deltävlingen sänds LIVE över hela världen på TV – såväl som genom streamingplattformen RX+ online och inte minst på SVT och SVT Play för svenska tittare.

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Lånkebanen i Hell - World RX

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #HellRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462