Masters of Montalegre: Klara Andersson utnämnd till ‘Racer of the Weekend'

07 juni 2023

Klara återvände med lätta steg till säsongspremiären av rallycross-VM i Montalegre, platsen för hennes historiska pallplats i september förra året. Den här gången var hon redo att praktisera allt det hon lärde sig under sin rookiesäsong i rallycrossens toppklass.

Hon visade bra fart i kamp mot stallkamraten Niclas Grönholm och rallylegenden Sébastien Loeb i första heatet. Efter det visade Klara verkligen sin klass och gjorde en demonuppkörning från mitten av startfältet i andra heatet ända upp till ledningen, där hon till slut ändå fick ge sig mot Loeb med en dryg sekund.



Efter ett tätt race med Kevin Hansen i tredje heatet, släppte hon lös sin gula PWR RX1e-maskin ordentligt i fjärde heatet och besegrade både den tvåfaldige DTM-mästaren Timo Scheider och hennes barndomshjälte Sébastien Loeb. En smart och tidig jokerstrategi i semifinalen tog henne sedan bekvämt in i den avgörande finalen där hon slutade femma, efter att ha passerat en punkteringsplågad Loeb på det sista varvet och tog målflaggan mindre än två sekunder från prispallen.

Som ”Racers of the Weekend” i supportklasserna utnämndes Tamás Kárai (Euro RX1) och Martin Kjær (Euro RX3). Andersson, Kárai och Kjær kommer var och en att belönas med en gratis uppsättning Cooper-däck för sina insatser i Portugal.

Klara Anderssons framgångresa i World RX fortsätter i norska Hell den 17-18 juni.

Klara Andersson - World RX of Portugal i Montalegre 2023

Utforska hela kalendern och får mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com eller läs mer om Swecons satsning på rallycross-VM på www.swecon.se/rallyx

Kalender FIA World Rallycross Championship 2023

  • Portugal, Montalegre 3–4 juni
  • Norge, Hell 17–18 juni
  • Sverige, Höljes 1–2 juli
  • Storbritannien, Lydden Hill 22–23 juli *
  • Belgien, Mettet  5–6 augusti *
  • Tyskland, Estering 19–20 augusti
  • Sydafrika, Kapstaden 7–8 oktober *
  • Kina, Hongkong  11–12 november *

* Med förbehåll för homologering av banan.


Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship
Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #MontalegreRX #ChangeStartsHere

World RX of Norway in Hell 2023 -biljetter / tickets


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462