Rallycrossens VM-stjärnor firades vid FIA:s årliga prisutdelning

11 dec. 2023

De tre bästa från årets rallycross-VM; Johan Kristoffersson (Volkswagen Dealerteam BAUHAUS), Kevin Hansen (Hansen World RX Team) och Swecon-supportade Niclas Grönholm (CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment), var alla närvarande för att ta emot sina utmärkelser. Dessutom fick Tommy Kristoffersson ta emot den eftertraktade teamtrofén på uppdrag av Kristoffersson Motorsport för andra året i rad.

Kristoffersson junior – som fick sällskap på scenen av sin Volkswagen RX1e – gratulerades till sin sjätte världsmästartitel av tidigare teamkamraten och tvåfaldige World RX-mästaren Petter Solberg, som samtidigt önskade VM-serien ett fantastiskt 2024 med mycket action och bra racing, och en mästerskapskamp ända till målsnöret.

När Johan Kristoffersson reflekterade över 2023 en sista gång – en satsning som gav tre raka segrar vid ratten i hans RX1e-bil samt ytterligare två triumfer i ZEROID X1 i Kapstaden och Hong Kong – var Kristoffersson snabb med att hylla sitt team som arbetar bakom kulisserna.

"Nyckeln till framgång var vår förberedelse under vintermånaderna", hävdade den 34-årige svensken. "Vi har en mycket begränsad mängd tester i World RX, men killarna gjorde ett fantastiskt jobb för att utveckla bilen – med all data vi hade fått förra året – och det gav verkligen utdelning när vi började säsongen."

"De byggde en fantastisk bil som är ett nöje att köra, och även om det inte är lätt att behålla momentum när du vinner, så ger den dig självförtroendet som bara gör dig starkare och starkare."

"Det var en stor utmaning att byta bil halvvägs till en som vi inte hade så mycket erfarenhet av. Den enda gången jag har kört ZEROID X1 var på Race of Champions på is och snö, vilket inte direkt var representativt! Vi fick den först två dagar innan tävlingshelgen på Mettet, så vi fick anpassa oss väldigt snabbt."

"Vi klarade det till slut, och sedan hade vi en fantastisk avslutning på säsongen i Hongkong. Det var min första tävling där, och att kröna det med en vinst på finaldagen inför så många människor och Hongkongs skyline i bakgrunden, var verkligen något väldigt speciellt.”

Källa: FIA World Rallycross Championship


Mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462