Summering av rallycross-VM 2023: Klara Andersson

20 dec. 2023

Det kanske inte blev några stora rubriker om pallplatser den här gången, men hon levererade mer konsekvent körning och fortsatte att täppa till luckan till sina mer erfarna konkurrenter. I premiären i Portugal placerade sig den unga svenskan före bland andra motorsportlegenden Sébastien Loeb. I Norge i tävlingen efter svarade hon återigen för en lysande insats och tog en fin fjärdeplats, inte alls långt från pallen.

Klara Andersson, förare i CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment i rallycross-VM (FIA World Rallycross Championship)

Medan hemmatävlingen i värmländska Höljes var lite av en uppförsbacke för hela CE Dealer Team, med varken Andersson eller stallkamraten Niclas Grönholm vidare till finalen –  för övrigt den enda gången 2023 – så hittade Löberödsbon formen igen efter bilbytet till ZEROID X1 i mitten av säsongen. Klara imponerade som mest i säsongsfinalen i Hongkong, där hon återigen skrev historia och blev den första kvinnliga föraren någonsin att toppa en heatomgång i World RX.

Statistik 2023

World RX-starter: 7
Vinster: 0
Pallplatser: 0
Antal finaler: 5
Bästa resultat: 4
Poäng: 71
Mästerskapsplacering: 7

Mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

Källa/foto: FIA World RX / Red Bull Content Pool och Joerg Mitter

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462