Summering av rallycross-VM 2023: Niclas Grönholm

22 dec. 2023

Trots att han bara är 27 år gammal, så har Grönholm tävlat i FIA World RX sedan början av 2016 – där han under stora delar av den perioden varit en titelkandidat och segrare av flera VM-deltävlingar. Det blev inga vinster i år, men det fanns gott om imponerande uppvisningar då den fåordige finländaren – som föredrar att låta sin körning sköta snacket – rutinmässigt såg till att utnyttja all tillgänglig prestanda i sin bil.

Grönholm gick vidare till final vid alla tävlingar utom en – en bedrift som endast slogs av den sexfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson – och som toppades med pallplatser i Portugal, Norge och Hongkong.

Niclas Grönholm, förare i CE Dealer Team by Volvo Construction Equipment i FIA World RX

Faktum är att finländaren från Grankulla utan tvekan kunde, och borde, ha vunnit åtminstone en av de två tävlingarna under säsongsfinalen i Hongkong. Även om tekniska problem förstörde hans chanser, så gjorde han ändå ett imponerande avtryck under den avslutande helgen.  

Statistik 2023

World RX-starter: 7
Vinster: 0
Pallplatser: 3
Antal finaler: 6
Bästa resultat: 2
Poäng: 94
Mästerskapsplacering: 3

Mer information om CE Dealer Team på www.cedealerteam.com. Mer information om Swecon och Volvo CE:s satsning på rallycross-VM hittar du på www.swecon.se/rallyx

Volvo CE är officiell leverantör av anläggningsmaskiner och banbyggarpartner till det nya helelektriska rallycross-VM som går under namnet FIA World Rallycross Championship. Swecon är tillsammans med andra ledande återförsäljare av Volvo anläggningsmaskiner partner till CE Dealer Team – en ny utmanare i det nya och helt elektriska världsmästerskapet.

Relaterad information

Källa/foto: FIA World RX / CE Dealer Team

#WorldRX #ChangeStartsHere


Kontakt

Fredrik Rigö

Chef Marknadskommunikation

Telefon: +46105563462